Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da İstasyon Meydanı'nda yapımı tamamlanan tesislerin açılışında konuştu. Erdoğan konuşması sırasında 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diyen vatandaşlara gülerek 'Gadasını aldıklarım' diye karşılık verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Adana'da iki gün boyunca açılışını yapacak 102 kalem eserin toplam tutarı 860 milyon liradır. Adeta bir hizmet hasadı yapıyoruz. Osmanlı'dan kalan dış borçları ödedik. Türkiye başı sıkıştıkça uluslararası para fonundan borçlanmaya başladı. Türkiye'nin dış borçları ile ilgili yanıltıcı bilgiler veriliyor.

Rabia'yı unutmadık unutmayacağız. Türkiye'nin her 100 lirasının 61,5 lirası borçtu. Biz bunu 17 liraya kadar düşürdük.

Bizden önceki iktidar döneminde 100 lira borçlanırken 63 lirası faizdi. MHP, DSP, ANAP döneminde böyledi. Şimdi bu oran yüzde 7'ye düştü. Yalan yanlış konuşanların bunu yüzüne çarpmak lazım. Türkiye'nin bu düşüşten elde ettiği tasarruf 642 milyar lira. Faizleri düşüdüğümüz için Türkiye 624 kattrilyon tasarruf etti.

MİLLİYETÇİLİK BU DEĞİL

Şimdi bu rakamlar ortadayken Adana'ya gelip milliyetçilik, ulusalcılık satmaya çalışanlara sormak lazım. Sizler ülkeyi borçlandırdınız, bizler temizledik.Bunlar aziz bayrağımızı, pasaportumuzun, türk liramızın itibarını yerlerde süründürdüler, biz o itibarı kazandırdık. Biz slogan milliyetçisi değiliz. Milliyetçilik milleten isteklerine, ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları sıraya dizip 1933'lerden kalma, geri kalmış ülkeleri hatırlatan sloganları attırmak değildir. Milliyetçilik o çocuklara okuyacakları güzel sınıflar, okullar inşat etmektir. Milliyekçilik çocuklara slogan attırmak değil vizyon sunmaktır.Kafatası milliyetçiliğiyle bir yerlere gelinmez. Doğruyuz dediler yolsuzluğa battılar. Çalışkanız dediler yıllarca yan gelip yattılar.

O İSİMLERİ AĞZIMA ALMAYACAĞIM

Ana ve yavru muhalefetin liderlerinin isimlerini ağzıma almayacağım, kendimi yormaya gerek yok.O işi genel başkan yardımcılarıma bırakacağım.

ESMA'YI UNUTMAMALISINIZ

Erdoğan alandakilere 17 yaşındaki Esma'yı unutmuyorsunuz değil mi diye sordu.Biz zalimlerle asla beraber olmayacağız diyen Erdoğan şöyle devam etti

KİMSEYLE PAZARLIK YAPMAYIZ

'Demokratikleşme paketi hem demokrasiye hem ekonomiye hem kardeşliğimize güç katacak. Sağın, solun ne dediğine değil sizin, milletimin ne dediğine bakacağız.Sizin istemediğinizi bilin ki bizde istemeyiz. Sizin onaylamadığınızı biz de onaylamayız.Kimseyle pazarlık etmeyiz.11 yıldır her reformumuzdan korku senaryosu çıkaranlar yine aynı şeyi yapmaya çalışıyor ama göreceksiniz onlar kaybedecek, Türkiye kazanacak.Kardeşliğin önünü tıkayanlar kaybecek.

DANA'YA YATIRIM MÜJDELERİ

4 Haziran 2011'de Adana'ya geldim. Burada sizlerle bir hasret giderdim. O gün burada Adana için bazı yatırımlardan bahsetmiştim. Biz geçmiş siyasetçiler gibi unutanlardan ve unutturanlardan değiliz. Neyi söylediysek yerini bulana kadar peşini bırakmayız. 2011'de demir yolu ağını söylemiştik. Aynı yıl çalışmaları başlattık.