Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama döneminin açılışında yaptığı konuşma sırasında üstü kapalı olarak HDP'li vekillerin tutumunu eleştirince HDP'li Aysel Tuğluk salonu terk etti.

İşte Erdoğan'ın o sözleri:

Sokak eylemlerini teşvik eden, polise taş atan siyaset anlayışı da kendini inkar eden çaresizlik gösteren bir siyaset anlayışıdır. Türkiye'deki her meselenin çözüm ve karar yeri TBMM'dir.

İnanıyorum ki bundan sonra da Meclis'in ve siyasetin saygınlığı muhafaza edilecektir. Yakın siyesi tarihimiz göstermiştir ki demokrasi ve özgürlük ortamı Türkiye'nin varlığını tehdit eden değil güçlendiren mekanizmalar olmuştur.

Atılan her demokratikleşme adımı toplumun farklı kesimlerini birbirine yaklaştırmıştır. Demokrasinin standartları yükseldikçe kardeşliğimiz güç kazandıkça ekonomimiz büyümüş Türkiye bu sayede yüzde 5 büyüme rakamını gerçekleştirmiştir.

Farklı dil ve lehçelerin okullarda öğretilmesinin önü açılmış Türkiye parçalanmamış daha da bütünleşmiştir. İnançları ifadesi kalktıkça Türkiye daha mutlu daha mesut ve özgüvenli ülke konumuna yükselmiştir.