Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda paralel yapıyla yapılan mücadeleden bahsetti. 

ERDOĞAN AYAKTA ALKIŞLANDI

Erdoğan'ın, "Basit hesaplarla bu mücadeleden geri durulamaz, bir insan bir kere ölür, her gün ölmenin ne anlamı var." ifadeleri partililer tarafından ayakta alkışlandı.

DARBELERE MARUZ KALDIK

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Bugün 14 Ağustos 2014 bundan 13 yıl önce Ankara'da Ak Parti'nin kuruluşunu ilan etmiştik. Ak Parti'nin kuruluşu ile birlikte milletimizdeki heyecan doruk noktasına ulaşmıştı. Partimizi kurduktan sonra tek başımıza iktidar olduktan sonra Ak Parti'nin kapatılması için girişimler oldu. Darbelere maruz kaldık. Zaman zaman partimizin içine fitne sokulmak istendi. Nice tuzaklar kuruldu.

13 YIL BOYUNCA BİZİ TAARRUZ ALTINDA TUTTULAR

Son 1 yıl içinde Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe operasyonları ile partimiz hedef alındı.Tüm bu saldırıları püskürttük. Hak bildiğimiz yolda sarsılmadan istikametimizden sapmadan bugünlere geldik. İçerideki ve dışarıdaki güç odakları ellerindeki tüm imkanları kullanarak 13 yıl boyunca bizi taarruz altında tuttular. Ak Parti'yi ve AK Parti iktidarını çalışamaz, iş göremez hale getirmek istiyorlardı. Hem partimizi dimdik ayakta tuttuk, hem Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformlarını gerçekleştirdik.

AK PARTİ'Yİ MİLLET KURMUŞTUR

Ak Parti'yi millet kurmuştur. Milletimizin her bir beklentisi hayalleri AK Parti'nin siyasetinde ete kemiğe bürünmüştür. AK Parti milletle yürümüştür. Ak Parti 13 yıl boyunca manda ve himaye kabul etmeyen parti olmuştur. Çeteler ve cuntalar millet egemenliğinden AK Parti sayesinde ellerini çekmişlerdir.

AK PARTİ'NİN DAĞILACAĞINI SÖYLEYENLER OLDU

Ak Parti aldığı her kararı milletle almış, her kararını milletle uygulamıştır. Biz partimizi kurduğumuzda bize ömür biçenler vardı ama yanıldılar. Onların dedikleri olmadı Allah'ın dediği oldu. Ne yazık ki bizimle yürüyenlerin içinde bile son zamanlarda AK Parti'nin dağılacağını söyleyenler var bu da çok manidar. Biz milletten yetki alan parti olduk. Milletimiz mahcup olmamak için 13 yıl boyunca hassasiyetle hareket ettik.

13 YIL İÇİNDE 9 SEÇİME GİRDİK

13 yıl içinde 9 seçime girdik. Bizim tükeneceğimizi, dağılacağımızı, yorulacağımızı düşünenler her seçimin ardından hayal kırıklığı yaşadılar. Geçen hafta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ile yüzde 52 ile milletimiz bize ilk cumhurbaşkanlığı makamını tevcih etti. Toplantımız vesilesi ile aziz milletimize 10 Ağustos seçimlerinde bize olan desteklerinden, hayır dualarından dolayı teşekkür ediyorum.

OLSA OLSA KAPICI OLUR DEDİLER

AK Parti'nin hemen tüm mensupları yakın tarihimizin acılarını hissetmiş insanlardan oluşuyor. Kimine Kürt dediler haklarını kısıtladılar. Kimine Alevi dediler ötelediler. Kimine baş örtülü sakallı dindar dediler ötelediler. Okutmadılar. Senden ancak olsa olsa hizmetçi olur dediler. Sen ancak tarlada git meyve sula dediler. Git yaş sebze sula dediler. Olsa olsa kapıcı olur dediler. Yoksul dediler, taşralı, köylü cahil dediler. Her fırsatta milleti tahkir ettiler. Göbeğini kaşıyan adam dediler. Demedikleri bir şeyi bırakmadılar. AK Parti ezilenlerin ötelenenlerin partisi olarak bu mücadelenin içine girdi.

BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK

10 Ağustos seçimlerinin galibi Recep Tayyip Erdoğan değil 77 Milyon Türkiye Cumhuriyetidir. Bu seçimin kaybedeni yok. Yemin edip göreve başladıktan sonra 77 Milyonun cumhurbaşkanı olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

YENİ TÜRKİYE'YE YENİ MUHALEFET YAKIŞIR

Yeni Türkiye'de bir arzumuz var. Yeni muhalefet. Yeni Türkiye'ye yeni muhalefet yakışır. Bu kaçınılmaz hale gelmiştir. Muhalefetin kendisini sorgulamaktan bu aşamadan sonra kaçışı yoktur. CHP çıkan sonuçtan dolayı seçmeni kötülüyor. MHP çıkan sonuçtan seçmeni aşağılıyor. Bunlara akıl hocalığı yapan Pansilvanya millete bedduayı sallıyor. Kendisine soru yöneltmek yok. Nerede yanlış yaptım diye soran yok. Hakaretle muhalefet olmaz.

GAZZE'DE NEDEN ORTADA GÖRÜNMEDİLER

Son birkaç yıldır Türkiye belli çevrelerde basın özgürlüğü kısıtlanan ülke olarak gösteriliyor. Ben buradan çok açık net soru soruyorum. Bazı medya grupları bana arkadaşlarıma her türlü hakareti yapabiliyor mu? Yapıyor. Hatta yargı o kadar burada bazı yargı mensupları taraf davranıyor ki, söyledikleri ne? Bu eleştiriye girer ama siz siyasetçisiniz bu hakaret değil ağır eleştiri. Dolayısıyla olumsuz karar veriyorlar. Bizi basın özgürlüğünü kısıtlamakla itham edenler Gazze'de neden ortada görünmediler? Bir de buna bakalım. 12 gazeteci Gazze'de öldürüldü. Bazıları yaralandı. Ofisleri bombalandı. İsrail yanlısı yayın yapmadığı için kovuldu. İçerde veya dışarda bizi itham edenlerin seslerini duydunuz mu?

GEZİ OLAYLARINDA MEDYA ORGANLARI BİZE SALDIRDI

Gezi olaylarında dünyada medya organları bize saldırdılar. 17-25 Aralık da aynı yönde. Batıda tweet atan sporculara sanatçılara o tweetleri sildirdiler, linç uyguladılar. Bizi azınlık konusunda eleştiriyorlar. Açık söylüyorum. Azınlıklar konusunda dünyada bizim gösterdiğimiz hassasiyeti aynı şekilde gösteren bir başka ülke yoktur."