Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde iktidara gelmeleri için Atatürkçü ve tüm sosyal demotratların kenetlenmeleri gerektiğini söyledi.

Kamuoyu yoklamalarında iktidar partisinin oylarında büyük bir düşüş meydana geldiğini belirten Eryılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Anketlere göre AKP'nin yüzde 35 ve CHP'nin yüzde 31'lerde bulunduğu, bu çöküşün önüne geçmek için tarafsızlık yemini etmiş bulunan Cumhurbaşkanı'nın parti mensubu gibi çalışarak iktidara oy devşirme peşinde olduğu görülmektedir. Herkesin gördüğü gibi amaçlarının Anayasa'yı değiştirecek 400 milletvekiline ulaşmak değil, ancak 276'yı kurtarmak olduğu gün gibi ortada iken, Atatürkçü ve sosyal demokratlara düşen en büyük görev iktidara yürüyen partimize sahip çıkmaları ve iktidara taşımalarıdır. Özellikle bu süreçte il ve ilçe yöneticilerimize çok büyük görev düşmekte ve temsil ettikleri misyona sahip çıkarak CHP bayrağını en ön safta dalgalandırmalarıdır." dedi.

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde iktidara gelmeleri konusunda hiçbir kuşkuları olmadığını ifade eden Eryılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Gerek üyelerimizin gerekse yukarıda bahsettiğimiz yöneticilerimiz ile Atatürkçü seçmenimizin kenetlenmesine çok büyük ihtiyacımız bulunmaktadır. Harami saltanatını yıkmaya çalıştığımız bu günlerde il genelinde ve ülke genelinde kenetlenmiş CHP seçmeni görmek en büyük dileğimizdir. İktidar yürüyüşümüzde tüm örgütlerimize başarışlar diliyor ve safların sıklaştırılması yönünde çağrımızı yineliyoruz."