AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılan eski Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Tatvan ilçesinde katıldığı bir programda Bitlis’te son günlerde yaşanan görevden alma ve görev değişiklikleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendisine yakın olan kamu kurum amirlerinin seçimden sonra AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün talimatları doğrultusunda görevden alındıkları iddiasıyla ilgili konuşan Vahit Kiler, görevden alınmaların ve görev değişikliklerinin doğru olduğunu ancak kendisine yakın isimlerin özellikle görevden alındığı iddiasına ihtimal vermediğini söyledi. Bitlis’te 3 dönem vekillik yaptığını hatırlatan Kiler, artık siyaset hayatına son noktayı koyduğunu ifade ederek, "Bugün gecikmiş bir ziyaret yaptık. Son gün de olsa dostlarla bir araya gelmek istedik. Bitlis’te 3 dönem milletvekilliği yaparak görevimizi tamamladık. O nedenle bu 3 dönemden sonra siyaset yapmayı düşünmüyorum. Aile içinde de böyle bir karar aldık. Ama yine her zaman olduğu gibi bundan sonra da Bitlis’imize hizmetlerimiz devam edecek. Sadece siyasete nokta koyduk." dedi.

Bitlis ve ilçelerindeki kamu kurumlarındaki görev değişikliği ve görevden alınma durumlarıyla ilgili kendisinin de bilgisi olduğunu ancak alınma gerekçeleriyle ilgili herhangi bir bilgisinin bulunmadığını kaydeden Vahit Kiler, “Bitlis’teki görevden alınma ve görev değişiklikleri hadiseleri geliştiğinde ben burada yoktum, umredeydim. Tabi geldikten sonra bir şeyler duydum. Açıkçası şu anda konuyla ilgili çok fazla da yorum yapmak istemiyorum. Çünkü içeriğini bilmiyorum. Görevden alınan arkadaşları duyduk. Hepsi de bizim AK Parti döneminde çalıştığımız arkadaşlarımız. Başarılı hepsi de, işlerinde başarılı olan arkadaşlar. Ancak görevden neden alındılar, sebep nedir, gerekçe nedir henüz görüşmedik. Gerekçesini bilmediğim için yorum yapmam da doğru değil. Bildiğim bir şey var. Bizim çalıştığımız tüm arkadaşların büyük çoğunluğu diyebilirim ki işlerinde hepsi çok başarılı, hepsi kendisini ispat etmiş, olduğu sürece de çalıştığı kuruma katkı sağlamış ve değer katmış yani görevini yapmış olan arkadaşlar. Zaten eğer varsa bir sıkıntılı durumları biz zaten onları orda tutmazdık. İnanıyorum ki yine böyle bir şey yoktur. Ben Bitlis’te 3 dönem vekillik yaptım. Bunun 1 dönemini Vedat Demiröz’le birlikte yaptım, diğer arkadaşlarımızla çalıştık. Dolayısıyla özellikle son dönemlerdeki siyasi atamaları teşkilatımızla ve diğer vekillerimizle birlikte istişare ederek yaptığımız atamalardır. Hiç kimse kendi şahsi egosunu tatmin etmek için bu işleri yapmaz. Bu anlamda siz memleket için kiminle daha uyumlu çalışıp kiminle memlekete daha hayırlı işler yapacağınıza inanırsanız onunla birlikte çalışırsınız. Bu da biz siyasetçilerin en doğal hakkıdır. Çünkü bütün hesap seçilmiş olan insana sorulur. İş yapacak kadroyu belirlemek için objektif hareket emek gerekir. Biz elhamdülillah bunu belirlerken hata yapmamaya özen gösterdik. Ama hata yapmamış mıyız yapmışızdır mutlaka. Bu açıdan ben Vedat Bey'in böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. Bunlar benim kendi fikirlerim. Konuyla ilgili henüz Vedat Demiröz’le görüşmedim. Eğer ben yaptım oldu gibi bir yola gidilip egolar tatmin edilirse bu yanlış olur." diye konuştu.