AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan içerisinde 35. maddenin de bulunduğu Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'na ilişkin, "Türkiye AK Parti İktidarları ile demokratikleşme yolunda çok mesafe kat etmiştir" dedi.

Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada,  iktidarları öncesinde her 10 yılda bir darbe yaparak veya darbe girişiminde bulunarak ülkenin hep geriye götürüldüğünü ifade etti.

Yakın tarihte Türkiye'nin karanlık günler yaşadığını hatırlatan Güvenç, ilk olarak 27 Mayıs 1960'ta yapılan darbenin sorumlularının hesap vermediği için yeni darbelerin yaşandığını belirterek şunları kaydetti: "27 Mayıs 1960 yılında başlayan askeri darbeyi yapanlardan daha sonra hesap sorulmadığı için 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül Askeri Darbesi, 27 Nisan e-muhtırası, andıçları ve 28 Şubat post modern darbeleri millet olarak yaşamak zorunda kaldık. Ancak AK Parti iktidarı ile her şey değişti. Artık Millet iradesine sahip çıkan bir iktidar ve bunu görüp inanan bir millet var. Bu millet, Ak Partiye inandığı için hem her seçimde Ak Partinin oylarını artırmış, referandumla askeri ve yargı vesayetini kırdığı gibi 1982'de Anayasada yer alan geçici 15. maddeyi de kaldırarak darbecilerin yargı önüne çıkarılmasını sağlamıştır."

Darbelere dayanak olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde yapılan değişikle silahlı kuvvetlerin artık asli vazifesini icra edeceğini kaydeden Güvenç, “Türkiye son 10 yılda önemli dönemeçlerden geçmiştir. AK Parti'nin icraatları ve başbakanımızın dik duruşu sayesinde bu dönemeçler çok şükür ülkemizin kazanımlarıyla atlatılmıştır" dedi.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından yaşanan olayları değerlendiren Güvenç, darbenin Mısır'ı ne hale getirdiğini herkesin iyi görmesi gerektiğini belirtti.

Darbelerden menfaatlenen ülkelerin de Mısır'daki darbeye ve katliama sessiz kalarak gerçek yüzlerini koyduğunu vurgulayan Güvenç, "Amerika hala olayı katliam olarak görmemektetir. Tarafların çatışması olarak nitelendirmektedir. Amerika'nın bu tutumu dünya kamuoyunda şiddetle kınanması gereken bir tutumdur" ifadesini kullandı.