Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin Şubat ayı grup toplantılarını Kahramanmaraş'ta yapması gerektiği ile ilgili haberimiz çok büyük ses getirdi. Ancak gelen mesajlarda başka bir fikir ön plana çıktı. Biz de Haber46 olarak makul bulduğumuz bu yeni fikri işlemeye karar verdik.

HABER GELEN YORUMLAR ÜZERİNE GÜNCELLENMİŞTİR!

Haber altına yazılan yorumlar ve telefonla bize ulaşan çok sayıda siyasetçi ve iş adamı dostumuz "Partilerin Grup Toplantılarının Kahramanmaraş'ta yapılmasının çok önemli olduğunu, ancak asıl olması gerekenin TBMM'nin Kahramanmaraş'ta toplanması gerektiğini" ifade ettiler. Bu fikirbizim tarafımızdan da makul karşılandı.

Zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde TBMM, Kahramanmaraş Kurtuluş Bayramı Özel Oturumunu Kurtuluş Savaşının en önemli şehri olan Kahramanmaraş'ta yapabilir. Böylece iç ve dış düşmanlara karş Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Mücadelesindeki düşmanı kovan ruhunu millet olarak taşımaya devam ettiğimiz mesajı verilebilir.

Bu durum Kurtuluşunun 100. Yılını kutlayacak olan Kahraman şehrimizin tanıtımına ve sorunlarının çözümüne çok büyük katkı sağlayacaktır.

Daha bir iki sene önceye kadar Dünyada Madalyalı tek şehir

Kurtuluş Mücadelesinde düzenli orduyu beklemeden kendi kendini kurtaran Maraş, tüm imkansızlıklar içinde düşmanı yendiği yerde devleti yanında görmelidir.Zira bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında, vatanımızın kurtulmasında Kahraman şehrimizin büyük mücadelesi önemli bir rol oynamıştır.

1920'de düşmanı mağlup ederek Türk ordusuna moral veren Kahramanmaraş'a karşı devlet, teşekkür borcunu Kurtuluşunun 100. yılında ödeyebilir.

Haber46'nın bu çağrısına TBMM'de temsil edilen tüm siyasi partiler tarafından olumlu cevap vereceklerine inanıyoruz.

Çağrımızı Siyasi Partilerin Genel Merkezleri nezdinde de sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.