Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amasya milletvekili adayı Çiğdem Atalay, Meclis’te oldukları takdirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yaptırmayacaklarını söyledi.

HDP Amasya İl Örgütü, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için milletvekilleri adaylarını tanıttı. Davul zurna ile karşılanan adaylar ilk olarak örgüt binası önünde partililerle halay çekti. HDP’nin Amasya milletvekili birinci sıra adayı Çiğdem Atalay, “Bugün burada halay çektiğimiz gibi tüm ülkemizde halay çekilmesini istiyoruz. Barış için, özgürlük için, işçilerim hakları için, çocuklarınızın geleceği için, güzel bir Türkiye için.” dedi.

Türkiye’nin tüm renkleri Halkların Demokratik Partisi’nde toplandığını kaydeden Atalay, “Amasya’dan tek kadın milletvekili adayı olarak Halkların Demokratik Partisi’nde gelin hep birlikte barışı ve kardeşliği oluşturalım diyorum. Seçim çalışmalarımıza bu günden itibaren başlamış bulunuyoruz. Bizler HDP olarak Meclis’te olmak istiyoruz. Ve diyoruz ki 'Seni başkan yaptırmayacağız.'” şekline konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amasya milletvekili 3’üncü sıra adayı Mustafa Irmak ise HDP’nin barış, kardeşlik ve özgülük için var olduğunu söyledi.