Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) 7 Haziran genel seçimlerde bağımsız adayları destekleyecek. HÜDA PAR Şanlıurfa’da, eğitimci bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz’u destekleyeceğini açıkladı.


HÜDA PAR genel seçimlerde Şanlıurfa’da destekleyeceği bağımsız adayı tanıttı. Basın ile bir araya gelen parti il teşkilatı ve Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz, partisinin misyonunu anlattı. Seçim barajı nedeniyle partisi adına bağımsız aday olduğunu kaydeden Yavuz, hür adaylar olarak seçime gireceklerini anlattı. Toplantıda konuşan Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, HÜDA PAR’ı 80-90 yıl önce Kemalist-laik sistem tarafından gasp edilmiş insani ve İslami haklarını iade etmek üzere elini taşın altına koymuş bir hareket olarak tanımladı.
Şanlıurfa’nın sorunlarına değinen Yavuz, Meclis'e girmesi durumunda kentin sorunlarını sürekli Meclis gündemine getirme vaadinde bulundu. 12 milletvekili seçileceğini dile getiren Yavuz, sadece bir milletvekili talep ettiğini aktardı. Başta eğitim sorununa dikkat çeken Yavuz, mevcut eğitim sistemini ‘geri zekalı’ bir sistem olarak niteledi. Karma eğitime de karşı olduklarını aktaran Yavuz, bunun için çalışma yürüteceğinin altını çizdi. Yavuz, partisinin aday göstermediği illerde de partizanlarının adaylara göre tercihte bulunacağını ifade etti.