BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ülke yönetiminin resmen parti devleti olacağını söyledi. Ülkenin adım adım totaliter bir rejime doğru sürüklendiğini belirten Çayır, ülkedeki mevcut durumun 12 Eylül 1980 askeri darbe ile 28 Şubat postmodern darbe dönemlerinde daha kötü bir durumda olduğunu kaydetti.

BBP, Antalya Manavgat'ta 7 Haziran seçim çalışmalarına Taşağıl Mahallesi'nde başladı. Çayır, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin, seçmenin sandıkta özgür iradesiyle vereceği son oyu olabileceği uyarısında bulundu. Siyasi iktidarın, parti devleti provasını ilk Milli Eğitim Bakanlığı'nda yandaş sendikaları eliyle okul müdürlerinde yaptıklarını, bugün ilçelerde AK Parti ilçe başkanı, illerde de il başkanının onayı olmadan bir okul müdürünün atamasının yapılmadığını kaydetti. 90 yıllık demokratik cumhuriyetin birikimlerinin ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşveti örtme ihtirasına bağlı yok edildiğini ileri süren Çayır, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde, partilerin ilçe başkanları dahil hiçbir sivil toplum kuruluşunun özgür iradesiyle basın açıklaması yapamayacağını, bunun hayal olacağını ifade etti.

İç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ülkenin ne hale geleceğini bir kaç gün önce bir polis amirinin Gaziantep'te esnafın üstüne 'sıksana lan' sözüyle gördüğünü belirten Çayır, siyasi iktidarın, çıkmaz bir sokağa girdiğini, sokaktan çıkmak yerine 'paralel yapı' yalanı ve algı operasyonlarıyla ülke gündemini değiştirdiğini ifade etti.

AK Parti'nin 13 yıllık yanlış iç ve dış politikalarının ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğini belirten Çayır, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde PKK'nın okul, hastane, yurt, pansiyon, dershane yakarken, yol keserken, kimlik kontrolü yaparken askere ve polise kurşun sıkarken siyasi iktidarın, teröristlerden aman dilenmesinin utanç verici olduğunu kaydetti. Çayır, şunları söyledi: "7 Haziran seçimleri ülkemizin parlamenter demokrasi adına son seçimi olabilir. 7 Haziran'da mevcut iktidar yeniden iktidara gelirse ülkemizin yeni rejimi parti devleti demektir. Ülkemiz tıpkı Kuzey Kore, Çin ve Ortadoğu'daki Baas Parti rejimlerine dönüşecektir. Biz BBP olarak diyoruz ki ülkemiz 7 Haziran'da ya demokratik hukuk devleti olacağız ya da dikta bir rejim olacağız. Çocuklarımızın geleceği için parti devleti gidişine dur demeliyiz. Siyasi iktidar, MEB, sağlık ve yargıda parti devleti provasını başarıyla gerçekleştirdi. İç güvenlik paketi yasalaşırsa parti devleti olmanın önündeki engeller kalkacak. Yarın çocuklarımızın yüzüne kızarmadan bakabilmek için sandığa sahip çıkmaz zorundayız. Ülkemiz bir akıl tutulması yaşıyor."

6 yıl önce şehit olan ebedi liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ilkeli, dürüst ve temiz siyaset anlayışından hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini belirten Çayır, siyasi iktidar, merhum liderleri Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili dosyayı kapatmaya çalışsa da dosyaları kapatan savcı ve hakimlere rütbe verse de Alperenler olarak davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, kamuoyunda da bir kaza olmadığı bir suikast olduğu düşüncesinin hakim olduğunu söyledi.

Çayır, önümüzdeki günlerde Manavgat'ın değişik mahallelerinde 'Ülkene Sahip Çık' toplantıları düzenleyerek ülkenin geldiği noktada seçmeni bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.