İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görevinden istifa etti.  

"Partim ve genel başkanım uygun gördüler 2004 yılında beni belediye başkanı adıyı yaptılar" diyen Topbaş'ın açıklamasının satır başları şöyle: 

"Görevi devralırken emananeti devralıyoruz dedim ve maneti devraldım. Emanetin ne olduğunu iyi biliyorum. Zaman zaman çocuklarımız hırsız gibi sevdik. İbadetmizi yemeğimizi zaman zaman aksattık ama görevimizi hiç aksatmadık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet asla affedilmez. Görevim sırasında belediyenin bütün kademelerinde çalışanlar ile görünl bağı içerisinde çalıştım. Borçlu belediye bıakmıyorum. Herkese teşekkür ediyorum.İstanbulluara teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Belediye başkanlığı görevimi bugün itibariyle bırakıyorum. Partimi bırakmıyorum. Bireysel düşüncelerimizi ortaya koyamayız. Ortaya koyduğumuz idealler uğruna gideriz. Hedefimiz 2023'tür. Başkanlık görevimden müsaademi istiyorum. Halkımız bana gönül koymasın"

AK PARTİ'DEN TOPBAŞ'IN KARARINA İLK YORUM

Kadir Topbaş'ın istifa kararına AK Parti'den ilk yorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'dan geldi. Kaya, "Topbaş'ın kararına saygı duyuyoruz. Yeni başkan için Valilik 10 gün içinde süreci başlatacak" dedi.

2004'TEN BU YANA

28 Mart 2004 tarihindeki yerel seçimlerde AK Parti'den aday olan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Kadir Topbaş, 2004'ten 2017'ye kadar bu görevi aralıksız sürdürdü.