AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar  Kahramanmaraş'ta şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, bu olayları bir grubun özellikle yaptığını düşündüğünü belirterek, "Çünkü Maraş, maneviyata çok önem, değer veren bir ilimizdir. Edebiyatçıların, şairlerin çıktığı, duygu yoğunluğunun yaşandığı bir yerdir. Zor durumda kalmış Müslüman kardeşlerine böyle bir şey düşüneceklerini hiç zannetmiyorum. Bunun altında başka şeyler olduğunu düşünüyorum" dedi.

Maraşlının zor durumdaki kardeşlerine bu şekilde davranmayacağına işaret eden Kaçar, şunları kaydetti:

"Zaten ilk günden beri de Suriyeli kardeşlerine sahip çıkıyorlar, har türlü maddi ve manevi desteği veriyorlar, bundan sonra da öyle olacağını düşünüyorum. Maraşlı bugüne kadar kardeşlerine sahip çıkmış, bağrına basmış, her türlü sıkıntısını birlikte yaşamış, paylaşmıştır. Şu süreçte, özellikle Cumhurbaşkanlığı sürecinde bir kışkırtma olmuştur diye düşünüyorum. Vatandaşlarımız Suriyeli kardeşlerine bugüne kadar kucaklarını açmışlar, sahip çıkmışlardır, bundan sonra da sorun çıkacağını zannetmiyorum."

Kaçar, "yürüyüş yapan grubun sosyal medya üzerinden örgütlendiğine" ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, "Biliyorsunuz, zamanında ağaç kesiliyor diye de bütün ağaçları yaktılar; bunları hep birlikte yaşıyoruz" dedi.