Ramazanoğlu şöyle dedi:

''Çok değerli Milletvekili arkadaşlarım, Ak Parti Grubunu temsilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bütçesi üzerinde konuşmak amacıyla söz almış bulunuyorum.

Enerji sektörü, tüm kalkınma politikaları içinde en hayati stratejik alanlardan biridir. Değişen enerji fiyatları, küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda hızla gelişen duyarlılık, dünya enerji talebindeki artış, globalleşen dünyamızın en önemli gündem maddeleridir. 
Tükenme sürecindeki fosil yakıtlara yönelik bağımlılık bir yandan devam ederken, diğer yandan, yeni enerji teknolojileri alanındaki gelişmeler, artan talebi aynı hızda karşılayacak durumda değildir.

İşte bu gerçekler, ülkelerin enerji güvenliği konusundaki kaygılarını her geçen gün artırmaktadır.

Bu nedenle, modern dünyanın en önemli stratejik hedefi, gelecek nesillerin artan enerji ihtiyacını aynı oranda karşılayabilmektir.

Dünyadaki sanayileşme ve kentleşme, doğal kaynaklara ve enerjiye olan ihtiyacı gittikçe artırmaktadır. Uluslararası Enerji Ajansına göre, mevcut enerji politikaları ve enerji arzı tercihleri aynen devam ederse, dünya birincil enerji talebi 2030 yılına kadar %40 oranında artacaktır. 

Enerji talebinde öngörülen bu artışın karşılanabilmesi için, 2030 yılına kadar küresel enerji arzının alt yapısına 26 trilyon dolar tutarında yatırım yapılması zorunludur.

Bu meblağ içindeki, yalnızca elektrik sektörü ihtiyacı,

13,7 trilyon dolardır.

Sadece bu devasa rakamlar bile, enerji arz güvenliğinin dünyadaki tüm ülkeler için, geleceğe yönelik en önemli stratejik unsur olarak yerini koruyacağını ve önemini artıracağını göstermektedir.

Enerji arz güvenliği, ülkemiz için de son derece önemlidir. İşte gerek Ak Parti hükümetinin, gerekse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının gayretleriyle, ülkemizde enerji arz güvenliği için:

1) Enerji piyasamızın şeffaf rekabetçi anlayışla yeniden yapılandırılması
2) Yerli ve yenilenebilir kaynakların tespiti ve kullanımı
3) Nükleer enerjinin elektrik üretimine dahil edilmesi
4) Enerji verimliliğinin sağlanması
5) Yeni enerji teknolojilerinden yararlanılması

gibi alanlarda, Ak Parti döneminde gerçekleştirilen yasal ve teknik çalışmalar sayesinde çok önemli mesafeler alınmıştır. Tüm emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.
Dünyadaki hızlı gelişimi yakalayan Türkiye, özellikle yenilenebilir enerji kaynakları alanında çok önemli bir potansiyele sahiptir.

İşte, Türkiye, bir yandan yenilenebilir enerji potansiyelini teşvik ederken, diğer yandan, bu alanda kendine ait milli bilimsel altyapısını ve teknolojisini üretebilir hale gelecektir. Bu durum, aynı zamanda ülkemizin dışa bağımlılığını da azaltacaktır.

Halen Türkiye'de yenilenebilir enerji kullanım oranı yüzde 26 iken, bunu 2023'te en az yüzde 30'a çıkarmak, ülkemizin geleceğindeki en önemli hedeflerden biridir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2014 yılı sonuna kadar öngörülen stratejik planın enerji hedefleri:

1) Enerji temininde yerli kaynaklara öncelik vermek
2) Enerji kaynaklarının kullanım ve tedarikini çeşitlendirmek
3) Enerji arzı içindeki yenilenebilir enerji payını artırmak
4) Enerji verimliliğini artırmak
5) Serbest piyasa koşullarını iyileştirmek
6) Yatırım ortamını kolaylaştırmak
7) Ülkemizin bir enerji koridoru ve terminali olmasını sağlamak
8) Çalışmaları çevreye duyarlı şekilde gerçekleştirmek

Hükümetimizin ve Bakanlığın bu faaliyetlerdeki başarılı çalışmalarının aynen devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Teknik detaylara girmeden sözlerimi tamamlarken, başta sayın Bakanımız olmak üzere, tüm Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bürokratlarına ve Personeline, ülkemiz ve geleceğimiz adına gerçekleştirdikleri son derece değerli çalışmaları ve katkıları için teşekkür ediyorum, kabul edilecek bütçenin hayırlara vesile olmasını diliyorum, saygılar sunuyorum.''