CHP ile İYİ Parti arasında varılan İttifak Anlaşmasının yankıları sürerken Kahramanmaraş'ın durumu tartışılmaya devam ediliyor. CHP il Başkanlığı yalanlasa da Ulusal basında CHP'nin Kahramanmaraş'ı İYİ Parti'ye bıraktığı konuşulmaya devam ediliyor.

MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt CHP-İYİ Parti ittifakı ile ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Allah aşkına! CHP böyle mi olacaktı? Kahramanmaraş, Ordu, Trabzon, Balıkesir, Manisa, Samsun, Kocaeli, Konya ne varsa verdiler. Teslimiyet bu olsa gerek” diyen Enginyurt, bu görüşlerini Twitter’da paylaştı.

Bu arada İYİ Parti ile CHP'nin Kahramanmaraş'ta ittifak yapacağının konuşulması Cumhur İttifakı cephesinden yeni bir hamleyle karşılık buldu. İddiaya göre MHP Kahramanmaraş'ta aday çıkarmayacak ve Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör'ü destekleyecek.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinde yapılan haberde "CHP ve İYİ Parti’nin anlaştığı 3 büyükşehir dışında Antalya, Adana, Denizli, Konya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Samsun, Trabzon, Gaziantep, Sakarya, Kayseri, Erzurum ve Kahramanmaraş’ta da AK Parti ve MHP’nin ittifak yapması bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

MHP'nin henüz Kahramanmaraş'ta aday çıkarmaması da bu iddianın doğru olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Bu arada İnternetHaber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık'da yazdığı yazıda bu konuya değindi... İşte yazının o bölümü.

İyi Parti ise Balıkesir, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep, Denizli, Kahramanmaraş ve Manisa'da aday çıkaracak. CHP ise bu isimlere destek verecek.

Aslında genel tabloya baktığımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesap uzmanlığını konuşturduğunu, asla kazanamayacağı illeri, kazanma ihtimali olmayan İYİ Parti'ye kakaladığını görüyoruz. 

Çünkü; Balıkesir, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep, Denizli, Kahramanmaraş ve Manisa gibi illerde İYİ Parti'nin kazanması ihtimal dahilinde değil.  

Haber46'nın siyasi kulislerden aldığı bilgiye göre Kahramanmaraş Büyükşehir'de CHP, İYİ Parti'yi, MHP ise Ak Parti'yi dersteklemeye yakın görünüyor.