Kamalak, partisinin Birleştirilmiş İl Divan Toplantısı için geldiği Kütahya'da Belediye KültürSarayı'nda partililerine hitap etti.

Son dönemlerde Türkiye ve çevresindeki ülkelerde birçok önemli olayın yaşandığını belirten Kamalak, 4-5 gün önce Mısır'da yüzde 51 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi'nin, askeri bir darbeyle devrildiğini hatırlattı.

Muhammed Mursi'nin yerine gayri Müslim olduğu öne sürülen birinin getirildiğini belirten Kamalak, şöyle konuştu:

"Demokrasiyle övünen, 'olmazsa olmazımız demokrasi' diyen batı, bu olaya darbe diyemedi. Halbuki aynı batı, Taksim Gezi Parkı'nda birkaç ağacın sökülmesini gerekçe göstererek sokaklara çıkan gençlerin davranışlarını, 'Türkiye iç savaşa gidiyor', 'darbe olacak' diye dünaya göstermeye çalıştı. Gerek Mısır'daki darbeyi, gerekse Taksim olaylarını 27 Mayıs 1960 darbesinden ayrı düşünmek mümkün değil. Bunlar, aslında bir düşünce zincirinin halkalarını tamamlayan olaylardır."

Kamalak, İslam aleminin asıl probleminin özgürlük ve bağımsızlık olduğunu dile getirdi.

Kamalak, Mısır'ın özgürlük ve bağımsızlık istediğini, buna karşı batının öncü kuvvetleri tarafından darbe yapıldığını savunarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü onlar için demokrasi ve sandık gibi olgular, işlerinin görüldüğü ölçüde geçerlidir. Mısır'da Mursi yüzde 51 oy alarak sandıktan çıktı. Peki bu darbeciler neyin nesi? Halkın özgür iradesi ile iş başına gelen, sandıktan çıkan Mursi diktatör, darbe ve silahla gelen ise demokrat öyle mi? Hadi canım sende. Yerine de batıya kul köle olan birileri getiriliyor" dedi.