Kocaeli Belediyesi resmi web sitesinde "Kocaeli, Kahramanmaraş'a Yol Gösterecek" şeklinde başlık attı.

İşte Kocaeli Belediyesi resmi web sitesinde yapılan haber:

 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir olmaya hazırlanan Kahramanmaraş'ta ders verdi. Büyükşehir modelinde Kocaeli örneğini anlatan Başkan Karaosmanoğlu'nu ayakta alkışlayan Kahramanmaraşlılar, ''Kocaeli'nde Türkiye'ye örnek işler yapılmış. Kocaeli'nin tecrübelerinin bize yol göstermesini istiyoruz'' dedi.

K.MARAŞ'TA KOCAELİ'Nİ ANLATTI

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi programına katılan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir modelinde Kocaeli örneğini anlattı, Kocaeli'nin bu alandaki tecrübelerini Kahramanmaraşlılarla paylaştı. Kentte büyük ilgi gören Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından karşılandı. Programa AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sevde Beyazıt Kaçar ve belediye başkanları da katıldı.

HİZMETLER ŞEHİRE YAYILACAK

Kahramanmaraş'ın bugüne kadar çok güzel hizmetler aldığına değinen Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir olduktan sonra bu hizmetlerin tüm il geneline yayılması için yapılması gerekenleri anlattı. İşe ilk önce planlamadan başlanması gerektiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaeli'nde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da hizmetler kentin her ilçesine, her beldesine, her köyüne, her mahalle ve sokağına eşit şekilde gidecektir'' ifadesini kullandı.

AYAKTA ALKIŞLADILAR


Başkan Karaosmanoğlu'nun yaklaşık 2 saat süren ve Kocaeli'ndeki değişim ve gelişimi fotoğraflarla anlatan dersini soluksuz dinleyen, her anlattığını not alan Kahramanmaraşlılar, programın sonunda ayakta alkışladı. Salonu dolduran Kahramanmaraşlılar, ''Başkanımız Karaosmanoğlu'nun ve Kocaeli'nin tecrübeleri bize yol gösterecek. Bu ders bizim için çok faydalı oldu'' ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli olarak her zaman Kahramanmaraş'tan gelecek heyeti ağırlamaya hazır olduklarını, yapılan işleri yerinde görmelerinin yaralı olacağını söyledi.

BELEDİYECİLİĞİN TİMSALİ

Programın sonunda Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür eden ve Kahramanmaraş'a özgü el işleme bir sandık hediye eden AK Parti Grup Başkan Vekili Ünal, ''Gerçekten Başkanımız Karaosmanoğlu'na baktığımda Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğin yaşayan bir timsalini görüyorum. Vatandaşın gözündeki sevgiyi, mutluluğu gördüğünüzde dünyalar sizin olur. Mütevazı ve alçakgönüllü Başkanımız Karaosmanoğlu'nun anlattıklarıyla hizmet aşkının bir kenti nasıl değiştirdiğini gördük'' şeklinde konuştu. Kocaeli'ndeki değişim ve gelişimin fotoğraflarla anlatıldığı serginin de yer aldığı programın sonunda Başkan Karaosmanoğlu, Çalışınca Oluyor kitabını imzaladı.