Merkez Partisi Erzurum İl Başkanı Murat Köroğlu, AK Parti başta olmak üzere diğer siyasi partilerden çok sayıda kişinin önümüzdeki günlerde Merkez Partisi'ne geçeceğini iddia etti.

Merkez Partisi eski başkanı Mustafa Yıkıldı'nın geçen hafta içerisinde partisinden istifa etmesinin ardından genel merkez tarafından göreve atanan Köroğlu, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Köroğlu, 7 Haziran'da yapılacak olan seçime hazır olduklarını ifade etti. Köroğlu, Türkiye'nin çatı partisi olduklarını vurguladı. Önümüzdeki günlerde çoğunluğu AKP'li olmak üzere MHP, CHP'den partilerine katılımların olacağını savunan Köroğlu,"Hiçbir parti ve misyonun devamı değiliz. Türkiye'nin ortak çatı partisiyiz. Önümüzdeki günlerde AKP'den partimize ciddi katılımlar olacak. Diğer partilerden de toplu katılımlar olacak. Partimize teveccüh eden bu katılımcı yeni arkadaşlarımızı için toplu katılım törene düzenleyeceğiz." dedi.

"İKTİDAR VE MUHALEFET YETERSİZ"

İktidardaki AKP ile ana muhalefet partisi CHP'yi de isim vermeden yetersiz kalmakla itham eden Köroğlu,"Maalesef TBMM çatısı altındaki iktidar ve muhalefet de bulunan siyasi partiler etkin bir politika ortaya koyamamakta. Bunun için ülke siyasetinde yeni oluşumlara acilen ihtiyaç duyulmuştur. Ülkede son 12 yılda yaşanan yolsuzluk, hukuksuzluk zirve yaptı. Bakara suresiyle, islami değerlerle dalga geçilerek islam dini bu kadar rencide edilmemişti." diye konuştu.

"SİYASETİ YENİDEN OLUŞTURACAĞIZ"

Merkez Partisi olarak seçimlere hazır olduklarını ve meydanlara indiklerini de sözlerine ekleyen İl Başkanı, "Büyük Türkiye'nin siyasetini her anlamda yeniden oluşturmaya çalışan bir parti olarak meydanlara iniyoruz.. Özellikle son yıllarda kamplaştırılan, ötekileştirilen insanlarımızın talepleri doğrultusunda her kesimi kucaklamayı amaç edinmiş bir siyasi partiyiz.Millete yalan söylemeyeceğiz, şahsi menfaatleri gözeten siyaset üretmeyerek ülke siyasetini yeniden oluşturacağız."