Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Bu ülkenin gençleri iyi yetişip bu ülkeyi yönetmeye başladığı zaman bu ülkeyi kimse tutamaz" dedi.
Mahçiçek, özel bir okulda lise öğrencileriyle buluşup onlara hayat deneyimlerini anlattı. Okulun "Kariyer Günleri" etkinliğinde 11 ve 12’nci sınıf öğrencileriyle buluşan Başkan Mahçiçek, “Bu ülkenin gençleri iyi yetişip bu ülkeyi yönetmeye başladığı zaman bu ülkeyi kimse tutamaz. Sizlerde bunu yapacak kabiliyete sahipsiniz ve o imkanlara sahipsiniz. Bu ülkeyi Allah’ın yardımıyla uçuracaksınız. Ve bu ülke dünyadaki sadece Müslümanlar değil, bütün mazlumların ümidi olan bir ülke, bu ümidi boşa çıkartmamamız lazım" diye konuştu.
Eğitim alanında birçok hizmetlerde bulunduklarını söyleyen Mahçiçek, şöyle devam etti:
"6 tane okul yapmışız yanlarında yurtlarıyla beraber. Bir tane proje okul yapmışız, 3 tane yurt yapmışız şehrin içinde üniversite öğrencilerimiz için. Köylerimize 62 tane kültür merkezi yapmışız çocuklarımız iyi şartlarda okusunlar derslerine iyi çalışsınlar diye. Her sene en az 40 bin 50 bin kitap alıp 5’li setler haline getirip onları bütün okullarımıza dağıtıyoruz. Sadece Onikişubat ilçesine değil bu sene sonu 1 milyon öğrenciye ulaşacağız inşallah. 'Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor' projeleri kapsamında öğrencilerimizi okutacağız inşallah."
Konuşmaların sonunda okulda eğitim gören minik öğrenciler Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in 64’üncü yaş gününü kutladı.