7 Haziran seçimleri sonrası resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili olan isimler belli oldu. Meclis'te Sivaslı 10 milletvekili görev yapacak.

25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Sivas’tan aday olarak seçilen isimlere ek olarak diğer illerden de Sivaslı vekiller Meclis'te yer alacak. Milletvekili seçimlerinde Sivas’tan seçilen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Celal Dağgez, Ali Akyıldız, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun ile birlikte 4 isim daha Meclis'te fahri olarak Sivas’ı temsil edecek.

Sivaslı milletvekilleri denildiğinde en başta gelen isimlerden biri olan İlhan Kesici yeni dönem için İstanbul’dan seçildi. Bir dönem Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı da yapan Kesici, ilk olarak 1995-99 yılları arasında Anavatan Partisi’nden Meclis'e girdi. 2007-2011 yılları arasında da milletvekilliği yapan Kesici, 7 Haziran seçimlerinde CHP’den İstanbul 1. Bölge'den seçilerek milletvekili oldu.

Diğer bir Sivaslı isim olan Mustafa Mit, Meclis'e giren isimlerden biri oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ankara 1. Bölge'den aday olan Mustafa Mit, MHP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Mit, Sivas’ın vekillerinden biri olarak Başkent'te görev yapacak.

24. Dönemde Gaziantep milletvekilliği yapan Semih Yalçın, yeni dönemde İstanbul milletvekili olarak görev yapacak. İstanbul 1. Bölge'de 1. sıra adayı olarak seçimlere girerek vatandaşların tercih ettiği isimlerden olan Semih Yalçın, İstanbul’daki Sivaslıların vekilliğini de yürütecek.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun damadı olan Mustafa Afşin Yazıcıoğlu, aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den Meclis'e girdi. İktidar partisinin Genel Başkan Yardımcılığını yapan Ekrem Erdem ise 3 dönem kuralına takılmamak için bir dönem ara verdikten sonra İstanbul'dan seçilerek yeniden Meclis'e giren isimlerden biri oldu.

7 İSİM MECLİS'TE YER ALMADI

Geçen dönem milletvekilliği yapan Osman Boyraz, 7 Haziran’da yapılan seçimlerde İstanbul 2. Bölge'den girdiği seçimleri kazanamadı. Aynı şekilde geçen dönem Kayseri milletvekili olan İsmail Tamer de bu dönem Meclis'e giremedi. CHP’den aday olan Sibel Özdemir, Yüksel Mansur Kılınç, Güven Karataş da Meclis'e giremeyen isimlerden oldu.

Yine geçen dönem Meclis'te yer alan Sabahat Akkiraz, bu kez milletvekilliği için aday olmadı. En genç vekil olarak Meclis'te bulunan Bilal Macit de bu dönem aday gösterilmedi.