Kahramanmaraş’ta aday adaylığı açıklamaları başladı. 

Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adayı Mehmet Akpınar yaptığı açıklamada; 1973 yılında Duraklı mahallesinde doğdum. Çocukluk ve gençlik yıllarım Sakarya Mahallesi ve Aslanbey mahallesinde geçti. Yani bütün gençlik yıllarım Dulkadiroğlu bölgesinde geçti. Evli ve 4 çocuk babasıyım, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nde yatılı okudum. İmam Hatip olarak atandım, bununla birlikte Sütçü İmam Üniversitesinde İktisadı İdari Birimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdim.

İmam Hatip görevindeyken 28 Şubatta bir mağduriyet yaşadım, Ecevit hükümeti zamanında 28 Şubat ayazına uğradık. 2 yıl 10 ay ceza evinde kaldım.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kurduğu Ak Parti’nin iktidara gelmesi ile Devlet Güvenlik mahkemeleri kapatılıp, Anayasa Fikir özgürlüğü ile 2003 yılında tekrardan özgürlüğüme kavuştum.

Suçsuz olduğumuz anlaşıldı ve tüm haklarım iade edildi. 2003 yılında Vakit Gazetesi Bölge koordinatör yardımcılığında bulundum.

2006 yılında Isı sistemleri üzerine kendi şirketimi kurarak, iş hayatına atıldım. Aynı zamanda 2009 yılında Mali Müşavir olarak belgemi aldım.

2014 yılında AK Parti saflarında Belediye meclis üyesi olarak görev aldım ve hala bu görevim devam etmektedir. Ayrıca 2015 yılında İmam Hatip Okulları platformunun İl koordinatörlüğüne atandım halen bu görevi yürütmekteyim. Ensar vakfı insan ve medeniyet harekatı fikir atölyesi düşünce derneği Bertiz Spor kulübü yönetim kurulu üyesiyim.

Bu hizmet yarışında bende varım dedim, inşallah Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olmak için aranızdayım. Allah’ım hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Biz bu hizmet yarışında ‘ÖNCE İNSAN SONRA MEDENİYET’ sloganıyla yola çıktık. Ortak akılla bu şehri yönetmeye talip oldum.

Teşkilatımızın her kademesindeki ‘’Gençlik kolları, kadın kolları, ana kademe, meclis üyesi, il yönetimi Belediye başkanlığımıza ve Milletvekillerimize Genel Merkezimizdeki değerli abilerime desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Başvurumuzda yanımızda bulunan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.’dedi.