Çankaya Belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladığı toplantıda çarpıcı iddialarda bulunan CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat'ın söyledikleri ispatlanmaya başladı. Özbolat teknik takipte kullanılan ve Observer adı verilen araçlardan birinin Melih Gökçek tarafından kullanıldığını iddia etmişti. Özbolat o toplantıda "kesin olarak biliyorum, Emniyetin 6 teknik takip aracı kayıp. Gökçek bunu hep kullandı. 20 yıldır Ankara'nın başında şantaj ve tehditleriyle”¦ Başbakan'a dahi şantaj yapıyor" demişti.
 
CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat'ın iddialarını doğrulayan açıklama  Emniyet eski Genel Müdür yardımcısı Emin Aslan'dan geldi. Bir süre önce TBMM Telekulak Komisyonu'nda ifade veren Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı ve Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan da, bir Büyükşehir Belediye Başkanının "Observer" araç kullandığını öne sürmüştü. Aslan, tutanaklara ve komisyon raporuna da yansıyan açıklamasında, Almanya'dan alınan 11 adet "Observer" aracın envantere kayıtlı olmadığını belirterek "Bir Büyükşehir belediye başkanının bile bu aracı kullandığını biliyoruz" demişti.
 
Komisyon üyesi CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger de, rapora yazdığı muhalefet şerihinde, "Observer araçlar ve bu araçları bir Büyükşehir Belediye Başkanının dahi kullandığı iddiaları vardır. Bu iddianın ciddi olarak incelenmesi, mobil dinleme araçlarının hangi yetkiyle, nerelerde, hangi amaçla kullanıldıkları, ve bu araçları kullandığı iddia edilen Büyükşehir Belediye Başkanının tespit edilerek, yargı karşısına çıkarılması gereklidir" demişti.