Yönetimiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananları kınadı. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun iktidar partisi tarafından korunup kollandığını ileri süren Köse, “Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, gizli CHP ve AKP ittifakı var. Biz bunu hem mecliste hem de AKP milletvekillerinin tutumunda görüyoruz.” dedi.

MHP İl Başkanı Köse, AYMENDO tesislerinde parti il yönetimiyle birlikte kahvaltıda biraraya geldi. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 ve 2015 bütçeleri hakkında konuşan Köse, bütçe uygulamasını eleştirdi. Bütçe belirlenmesine rağmen hangi şartlar altında, hangi proje ve yatırım için ne kadar kaynak aktarıldığının belli olmadığını ileri sürerek, son meclis toplantısında yaşananları kınadı. Fevzi Köse, “Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisine yakışmayacak sözler söylemiş, tutum ve davranışlarda bulunmuştur. MHP’li meclis üyelerine söz vermeyerek, huzursuzluğa sebep olmaktadır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, uzlaşmacı bir kültüre sahip değildir. Bu tavrından dolayı Çerçioğlu’nu kınıyorum. Bundan sonra da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, herkesi kucaklayıcı ve ortak akıl içerişinde toplantılar yapmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe ve uygulamalarını da eleştiren MHP İl Başkanı Köse, “Aydın Büyükşehir Belediyesi 2014 bütçesi 364 milyon TL, ASKİ’nin bütçesi de 196 milyon, toplam 560 milyon TL’ye hükmettiler. Bu para nasıl ve nerelere harcandı bilmiyoruz. Aydın'da bu parayla yapılan önemli bir yatırım oldu mu? Yapılan ihaleler, verilen süre içerisinde yapılmıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tamamen dağınık, vizyonsuz, projesiz, plansız bir şekilde idare edilmekte, Aydın'ın kaynakları çarçur edilmektedir. Bizce Aydın’ın 2014 yılı kayıp bir yıldır, 2015 de dağınık bir yıldır. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 için 743 milyon TL, 300 milyon TL ASKİ bütçesiyle 1 milyar TL bütçesi var. Bu çok büyük bir para. Bütçelerin uygulaması konularında, projeler konusunda bilgi vermemekte. 2015 bütçesinde Aydın ilçelerine ne yatırım yapılacak belli değil. Sadece bütçeler ayrılmış, bu para nerede, nasıl kullanılacak, ayrıntı yok. Başkan Çerçioğlu, Aydın halkını mesaj bombardımanına tutmak için 12 milyon kısa mesaj atmış. Reklam kokan bir yönetim anlayışı var.” dedi.