Genel seçimler öncesi partisinin Kütahya milletvekili adaylarının seçim çalışmalarına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "AKP Kütahya’dan çok şey almış ama dişe dokunur hiçbir şey verememiş. 12 yıllık iktidarı boyunca AKP adeta Kütahya’nın içini boşaltmıştır." dedi.

Genel seçimlere bir aydan daha kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler çalışma tempolarını artırırken CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, milletvekili adaylarına destek verebilmek için Kütahya'ya geldiğini söyledi. Yaptığı çalışmalarda halktan edindiği intibanın partisinin Kütahya’dan milletvekili çıkarabileceği yönünde olduğunu belirtti. "AKP, Kütahya’dan çok şey almış ama dişe dokunur hiçbir şey verememiş" diyen Milletvekili Öztürk, "AKP 12 yıllık iktidarı boyunca adeta Kütahya’nın içini boşaltmış. Bu boşaltmanın ardından da Kütahya’nın milletvekili sayısı önce 5’e, ardından da 4’e gerilemiş. Termik Santralleri, Kömür işletmeleri, Şeker Fabrikası gibi birçok fabrikasını yok pahasına satmıştır." diye konuştu.

AK Parti’nin Kütahya’dan çok ağır bir darbe yiyeceğini düşündüğünü dile getiren Öztürk, "Yerli yersiz yapılan özelleştirmeler Kütahya’daki genç nüfusun büyük kentlere göç etmesine yol açmıştır. Kütahyalılar bunun hesabını sandıkta soracaktır. CHP bu seçim Kütahya’daki şanssızlığını kıracaktır." şeklinde konuştu.