7 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya milletvekili adayı olarak yarışan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevil Sargın yeniden adaylık için görevinden istifa etti. Sargın istifa sonrası yaptığı açıklamada ''Önümüzdeki süreçte muktedirler tek başına iktidar için her yolu deneyecektir.'' dedi.

Prof. Dr. Sargın yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde milletvekili aday adayı olmak için Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesindeki görevimden 31 Ağustos 2015 tarihinde istifa etmiş bulunuyorum. Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiği, devletimizin ateş çemberinin içinde bırakıldığı, demokratik sistemimizin fiili olarak ağır şekilde darp edildiği, evlatlarımızın hain tuzaklarda sırtlarından vurulduğu bu günlerde maalesef milletin iradesine dayatılan seçim tekrarı gerçeği ile karşı karşıyayız. Nitekim önümüzdeki süreçte muktedirlerin amaçları olan tek başına iktidarı elde etmek için her yolu deneyeceklerine şüphe yoktur. Ancak bu milletin evlatları çok daha zor sınavlardan geçmişlerdir. Bu yüzden azmimizi sınayanlara, bizi yıldırmak için sırtımızdan vuranlara bu milletin verecek cevabı olduğunu biliyorum. Bu duygularla kararımın vatanımız, milletimiz, davamız ve ailem için hayırlara vesile olmasını diliyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun."

SEVİL SARGIN KİMDİR?

Akşehir Altuntaş Kasabası nüfusuna kayıtlı olan Prof. Dr. Sevil Sargın, 1985 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1986 yılında Akşehir Altuntaş Ortaokulu'na coğrafya öğretmeni olarak atandı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 'Akşehir’de Tarım ve Tarımsal Faaliyetler' konulu tez çalışması ile yüksek lisans ve aynı Estitüde 'Şehirlerin Mekânsal Gelişiminin Tarım Alanları Üzerindeki Etkisi' konulu tez çalışması ile doktora çalışmasını tamamladı. 1998 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesine asistan, 1999 yılında Süleyman Demirel Üniversitesine yardımcı doçent olarak atandı. Aynı üniversitede 2006 yılında doçent oldu. 2005-2011 yılları arasında Fen Edebiyat Fakültesinde Coğrafya Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 2004-2006 yılları arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Ayrıca üniversitenin çeşitli kurullarında görev aldı. 2011 yılında ABD Michigan State Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2011 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünde görev yapan Prof. Dr. Sargın’ın alanı ile ilgili iki kitabı, yurt içinde ve yurt dışında yayınlanmış çok sayıda makalesi, dünyanın çeşitli ülkelerinde sunulmuş uluslararası bildirileri, yönetiminde tamamlanmış çok sayıda tez çalışması ve projesi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Sevil Sargın akademik çalışmalarında daha çok 'tarım faaliyetleri, tarım alanlarının amaç dışı kullanımı, şehirleşme, üniversitelerin şehirleşmeye etkileri, nüfus, suç coğrafyası' gibi ekonomik ve sosyal meselelere ağırlık vermiştir.
Isparta Aydınlar Ocağının kurucu üyesi olan Prof. Dr. Sevil Sargın, 2006-2011 yılları arasında Isparta Aydınlar Ocağı Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2011 yılında İstanbul Aydınlar Ocağı Genel Merkezinin İlim İstişare Kurulu üyeliğine seçilen Sargın, 2014 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

Prof. Dr. Sevil Sargın evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.