8 Mart'ın kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olduğunu ifade eden Nergiz, “Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. 

Günümüzde de ne yazık ki; kadınlarımız ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda arzu edilen eşitlik noktasını yakalayamamıştır. 

Kadın, iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir iş kadınıdır. Hayatın bütün yükünü sırtlayan kadınlarımız hayatın her alanında eşit fırsatlara sahip olmalıdır. 

Bir avukat ve aynı zamanda siyasetçi olarak kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda hak ettiği yere gelmesi için şahsımın ve partimin mücadelesi devam edecektir” dedi. 

Bir kadın olarak hemcinslerinin sorunlarını daha yakından bildiğinin altını çizen Nergiz; “Eğitim, iş, sosyal ve kültürel anlamda ülkemizde iyi yönde yol kat edilse de bu gelişme yeterli anlamda değil. 

Hayatın mimarı olan kadınlarımıza yasalar eşit fırsat sunsa da maalesef toplumumuzda psikolojik baskı ve kadına yönelik şiddet bitmiş durumda değil. 

Bir belediye başkan adayı olarak, seçildiğimde kadınlarımıza yönelik hizmetlerimle, daha fazla cesaret ve güç vererek, hayatın her alanında hak ettikleri yere gelmeleri için öncülük edeceğim. 

Kadın güçlüdür, azimlidir, başarılıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatın mimarı olan, dünyayı sevgi ile kucaklayan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim” diye konuştu.