İlimizde sandıkların yüzde yüzü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti yüzde 64.4,  HDP ise yüzde 28,3, CHP 2,87, MHP 2,8 oy oranına ulaştı.
,
7 Haziran seçimlerinde AK Parti 46.7, HDP yüzde 38.5 oy almıştı. Bu sonuçlara göre 7 Haziran'da milletvekili seçilen Leyla Güven ve Ziya Çalışkan Meclis dışında kaldı.

Şanlıurfa, Türkiye'de AK Parti'nin oylarını en çok arttırdığı ilk 3 il arasında yer aldı.

Bu sonuçlara göre, AK Parti 9, HDP 3 milletvekili çıkarıyor. 

Şanlıurfa'yı TBMM'de Milletvekili olarak AK Parti'den Faruk Çelik, Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar,Kemalettin Yılmaztekin , HDP'den Osman Baydemir, Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan temsil edecek.

Türkiye geneline ilişkin rakamlara göre, HDP Türkiye barajını şimdilik aşıyor. Ancak siyasi gözlemcilere göre, HDP Türkiye barajını yurt dışı oyların eklenmesi sayesinde çok az farkla geçecek.

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı açıklamada, bu gece kutlama yapmayacaklarını bildirdi. Beyazgül, 'Bizim organizasyonumuz dışında geçler kutlama yapıyor, buna yapabileceğimiz bir şey yok' dedi.

7 Haziran seçimleri sonrasında,Türkiye'nin kötü günler geçirdiğini, istikrarın bozulduğunu, turizmin yara aldığını vurgulayan Beyazgül, 'Şanlıurfa'da bu sonuçların alınmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik'in önemli etkisi oldu. Milletimiz hayır, yola devam dedi' ifadelerini korudu.

urfahizmet.com