Merter'deki İstanbul Çerkes Derneği'ni ziyaret eden Mustafa Sarıgül'ü görmek ve dinlemek isteyen coşkulu kalabalık izdihama neden oldu.Çerkes kurumlarından çok sayıda yönetici ve üyenin de hazır bulunduğu bu ziyarette, Sarıgül'e CHP Güngören belediye başkan adayı Ahmet Güzel ve partinin diğer yetkilileri de eşlik etti.
 
Sarıgül'ün İstanbul Çerkes Derneği ziyaretinde, dernek yöneticilerinden Murat Yalçın yaptığı açılış konuşmasında ''Sayın Sarıgül'ün  kurumumuza ziyaret jestinde bulunması bizi çok mutlu etmiştir.Yarım milyona yakın Çerkesin yaşadığı İstanbul'da Çerkesler için kültür merkezlerinin tahsis edilmesi, Çerkes soykırımı ve sürgününde hayatını kaybeden yüz binlerce Çerkes için İstanbul'un değişik bölgelerinde sürgün anıtının dikilmesi, Çerkes sürgünü ve soykırımının 150. yılı anma programlarına siyasi liderlerinde katılarak Çerkeslerin acısının paylaşılması, Çerkes kültürünün yaşatılması adına yapılan çalışmaların büyükşehir belediyesi yönetimince desteklenmesi'' gibi beklentileri dile getirdi.
 
Mustafa Sarıgül, dernekte yaptığı konuşmada ise ''Çerkeslerin bendeki yeri ve önemi çok büyüktür. Siyaseten yola çıktığımda, sizin gibi Çerkes olan Hüsamettin Özkan abimden çok büyük destek gördüm. Çerkeslerin bu beklentilerini gayet haklı ve makul görüyorum, bu konularda elimizden geleni mutlakaya yapacağız.Çerkesler ile beraber olmaktan her zaman büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum.Seçim sonrasında mutlaka sizleri tekrar ziyaret etmek isterim.'' açıklamasını yaptı.
 
Yapılan konuşmalardan sonra dernek yöneticileri Mustafa Sarıgül'e ''Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'' temalı bir tablo hediye etti.
 
Çerkes Derneği aynı gün, çok sayıda dernek üyesinin ve Çerkes Dernekleri Federasyonu (Çerkes Fed) genel başkanı Dr. Nusret Baş'ın da hazır bulunduğu    kahvaltı programında Güngören belediye başkanı ve yeni dönemde de AK Parti belediye başkan adayı olan Şakir Yücel Karaman'ı misafir etti.