SP Balıkesir İl Başkanı Ömer Taşkın, Türkiye'nin gerçek gündemini görmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü mevcut AKP iktidarı, başarısızlıklarını ve olumsuzluklarını elindeki medya imkânları ile örtbas edip milletin gözünden kaçırmak istiyor." dedi. Bu yıl genel seçim yapılacağını ifade eden Taşkın, "Milletimiz dikkatli davranmalı ve bu seçimleri de kısır çekişmelere kurban vermemelidir. AKP iktidarı, karşısında oyuncak gibi gördüğü CHP ile birlikte söz dalaşı yaparak, Türkiye'nin gündemini başka taraflara çekmeye çalışıyor. SP olarak, büyük bir gayretle çalışarak gerçekleri insanlarımıza anlatacağız." dedi.

Ekonomik göstergelerin iyiye gitmediğin söyleyen İl Başkanı Taşkın işçi, memur ve emeklilere 2015 yılı için verilen zamların trajikomik olduğunu vurguladı. Türkiye'deki 10 milyon emekliye günde 45 ile 77 kuruş arasında zam yapıldığını belirterek, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu, günlük 1,8 liralık artışa karar verebiliyor. Tabiri caizse attıkları taş, ürküttükleri kuşa değmiyor. İktidar yetkilileri, ağızlarını açtıklarında milli gelirin kişi başına 10 bin doları aştığını söylüyorlar. Gerçek böyle ise milletin çilesi niye? Türkiye'de adaletli gelir dağılımı sağlanmadığı için milli gelir artışı sadece kâğıt üzerinde kalıyor. Gelir dağılımı, '1 kula 9, 9 kula 1 pul' şeklinde olduğu için büyük halk kitlelerinin yaşadığı sıkıntılar aynen devam ediyor. İşçi, memur, emekli ve esnafın yaşam koşulları daha da ağırlaşıyor. Bunun ana sebebi, faizli ekonomik sistemin ta kendisidir, çünkü faiz, bütün insanlığı tehdit eden bir mikroptur. Sirayet ettiği bünyeyi hasta ediyor. Türkiye ne yazık ki hastadır, çünkü devlet borçlu, millet borçludur." diye konuştu.

TÜİK'in asgari geçim ücretinin en az bin 434 lira olması yönünde görüşü olduğunu kaydeden Ömer Taşkın, şöyle devam etti: "TÜİK'in tespiti bile bu yöndeyken işçi, memur ve emeklilerimize yapılan zam oranları, Türkiye'nin şartlarına ve gerçeklerine uygun değildir. Temel gıda ve ihtiyaç maddelerindeki gerçek enflasyon, yüzde 20 ile 30 arasında seyretmektedir. Türk milletinin dünyanın en pahalı ekmeğini, etini yediğini, en pahalı benzinini ve internetini kullandığını bilmeyen var mı? Gerçekler bu yöndeyken tatbikata ne demeli? Böyle bir dönemde böylesi trajikomik zamlar verebilenlere mi, yoksa bu oranda zam verenleri, 'Biz her partiye aynı mesafedeyiz.' diyerek destekleyenlere mi şaşmalıyız?"