10 Mayıs’ta Bremen’de yapılan eyalet parlamento seçimlerinde SPD’li JensBöhrnsen’in oy kaybı nedeniyle parti içindeki aday arayışları sona erdi. SPD’li delegeler Bremen’de 10 yıldır Başbakan olarak görev yapan Böhrnsen’in yerine aday gösterilen Federal Milletvekili Dr. Carsten Sieling’i 4 ret ve 2 çekimser oya karşılık 184 evet oyu ile onayladı. Sonuçtan memnun olduğunu belirterek delegelere teşekkür eden 56 yaşındaki Sieling, "JensBöhrnsen Bremen’i 10 yıldır büyük bir sorumluluk ile ölçülü, dengeli bir şekilde yönetti." dedi.

Kendisini en çok seçime katılımın yüzde 50,2’de kalmasının üzdüğünü kaydeden eski Bremen Meclis Grup ve Parti Başkanı Sieling, "Kendimizi yeniden keşfetmeliyiz. Bremen’deki bu gelişme tam bir demokrasi krizi. Buna kayıtsız kalamayızç" dedi. Çocuk bakımını Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan alıp Eğitim Bakanlığı’na vermek istediğini kaydeden Sieling, "Sosyal adalet her zaman benim politikamın pusulası olmuştur." ifadelerini kullandı.

SPD, koalisyon görüşmelerine seçim öncesi vaat edildiği gibi 2007’den beri iktidar ortağı olan Yeşiller ile başlayacak. SPD ile Yeşiller, Bremen eyalet meclisindeki 83 sandalyenin 44’üne sahip. SPD Bremen’de Yeşillerin dışında CDU ilede koalisyon hükümeti kurabiliyor. CDU’nun da istediği bu koalisyon için SPD henüz net bir açıklama yapmadı.

Bremen şehir yönetiminde de Yeşiller ile koalisyon yapmayı planlayan SPD bunu Bremerhaven’de gerçekleştiremiyor. Bremerhaven’de SPD yaklaşık yüzde 38 oy alırken, Yeşiller yüzde 10’a varan oy kaybı ile yüzde 11’e düştü. Bremerhaven’de SPD, CDU ile koalisyon yapacak.