Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankırı İl Başkanlığı, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP, Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, basın özgürlüğü hakkında açıklamalar yaparak, "Basın, demokrasimizin vaz geçilmez unsurudur. Gelişmiş demokrasilerde ifade ve basın özgürlüğü kısıtlanamaz, habere ve düşünceye yasak getirilemez. Özgürlüklerin sınırını birileri değil, Anayasa ve hukuk belirler. Gazeteci düşüncesinden ve yazdıklarından dolayı baskı altında tutulmamalı, işinden uzaklaştırılmamalıdır." dedi.

AK Parti hükümetinin 12 yılda çözüm yerine yeni sorunlar ürettiğini kaydeden Tatlıcı, "Ülke sürekli geriliyor. Nedir bu cumhuriyet karşıtı söylemler, ayrımcılık ve nefret sözleri. İktidar gerçek niyet ve hesaplarını ortaya koymaya mı çalışıyor. Niyetler artık gizlenemez hale gelmiştir. Böyle bir tablo karşısında herkesin yeni bir kararlılık içinde olmasına ihtiyaç vardır. Sorumluluğu üstlenecek parti CHP’dir." diye konuştu.

Türkiye'nin artık bölge ve dünya sorunlarının çözümünde söz sahibi olmanın uzağında olduğunu ifade eden Tatlıcı, şöyle konuştu: "Dış politikada atılan yanlış adımlar ülkemizi yalnızlaştırmış, komşularımızla sorunlu hale getirmiştir. Ülkemizin güneydoğusunda yaşananlarla ilgili yazılanlar kaygı verici ve ürkütücü boyutlardadır. Adına çözüm ve barış projesi denen, ama şeffaf olmayan bir süreç yaşanmaktadır. Çözümün nasıl olacağı, barışın nasıl tesis edileceği kimse tarafından bilinmemektedir. Bölgede kamu güvenliğinin sağlanamadığı yetkililerce dile getiriliyor."

Yolsuzluk, torpil, adam kayırma iddiaları ve ülkenin ekonomik durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tatlıcı, "Yolsuzluk iddiaları, yakınları kayırma kollama ve torpil iddialarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Açlık sınırı 1.200 TL olarak açıklanırken, milyonlarca insanımız ve asgari ücretlimiz bu sınırın altında gelir ile yaşam savaşı veriyor. Enflasyon iki haneli rakamlarla izah edilirken, memur ve emekliye yapılan yüzde 3’lük zamlar komik kaldı. Her beş kişiden biri işsiz." ifadelerini kullandı.