Türkoğlu ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Pakdil, Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
     Büyükşehir olmanın bazı avantajları bulunduğunu belirten Pakdil, ''En önemlisi, şehir tek elden yönetilecek. Örneğin şu anda imar konusunda beldeler, ilçeler ve iller ayrı yetki kullanıyor. Bunun yanı sıra il özel idarelerinin ayrı bir yetkisi var. İşte bütün bu yetkilerin hepsi büyükşehirle tek elde toplanacak ve büyükşehir meclisinde karara bağlanacaktır'' diye konuştu. 
     
     -Seçilme yaşının 18'e indirilmesi- 
     
     Pakdil, büyükşehir olacak 13 ilin yeniden yapılanacağına inandığını vurgulayarak, yeni insan kaynağıyla kentlerin kalkınmasının hız kazanacağını ifade etti. 
     Seçilme yaşının 18'e indirilmesini öngören Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili düşüncelerini de dile getiren Pakdil, partilerin farklı düşüncelere sahip olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: 
     ''Türkiye'nin bir kısım meseleleri müzakere etmekten çekinmemesi lazım. Neticede Meclisimiz bu konuda karar verecek veya referandum yönünde bir irade çıkarsa o zaman halkımız karar verecek. Öyle ya da böyle bu konuların tartışılması, müzakere edilmesinin hiçbir şekilde hiç kimseye zararı yok. İster Meclis karar versin, ister halk referandumu olsun, halkın verdiği kararlardan kaçmamak lazım.''