Pakdil, Türkoğlu ilçesinde, bir lokantada düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin iki ülke arasındaki münasebetleri yumuşatacağına inandığını söyledi. Gazze'de insani dram yaşandığına dikkati çeken Pakdil, ''Burada büyük acılar çekildi. Oraya yardım ve sağlık malzemesi götürmek için yola çıkan insanlar maalesef Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırı sonucu şehit oldu'' diye konuştu.
     İsrail'in özür dileyerek tazminat ödemeyi kabul ettiğini hatırlatan Pakdil, şunları söyledi:
     ''Ümit ediyoruz ki alınan karar barışa katkı sağlar. Çünkü orada bebeklerin maması ve bezleri bile yok, hiçbir ihtiyaçları giderilemiyor. Ambargonun kalkmış olması insanlık adına bir drama son verecektir. Barışın ortaya çıkmasına ve barışın tesisine de katkı sağlayacaktır. Alınan kararın dünya barışına, İsrail ve Filistin arasındaki münasebetlere de katkı vereceğini ümit ediyorum.''
    
     -Çözüm süreci-
    
     AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana barış ve huzurun oluşması için mücadele ettiğini anımsatan Pakdil, Türkiye'nin bundan sonra enerjisini ve imkanlarını ekonomik alanlara harcaması gerektiğini vurguladı.
     Çözüm sürecinde bile hala provokatif eylemlerden vazgeçmeyen unsurların bulunduğunu ileri süren Pakdil, şöyle devam etti:
     ''Barışın ve huzurun gerçekleşmesi için oluşturulan bir toplantıda Türk bayrağının olmaması üzüntü verici bir durum. Kaldı ki oradaki insanların hiç birinin bayrağımızla bir husumeti de yok. Her zaman tek bayrak, tek devlet ve tek millet vurgusu yapıyoruz. Bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır ve sonuna kadar mücadele edecektir. Barış için eldeki fırsatları çok iyi kullandığımızı görüyorum. Çünkü barış bu ülkedeki tüm insanların ortak arzusu. Çözüm süreci de bunun için atılmış bir adımdır. Dolayısıyla herkesin bu sürece ciddi anlamda katkı vermesini diliyoruz.''