Baş, AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç ile İstanbul Güngörenspor-Faturavizyon Kahramanmaraşspor maçını izledi. Maçın ardından AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Baş, hükümetin, duble yol konusundaki hedeflerini adım adım gerçekleştirdiğini söyledi.
     ''Duble yollar sayesinde yapılan tespitler sonucunda ölümcül kazaların azaldığını gördük'' diyen Baş, kazaların azalmasında yolların yapım standartları, kanun değişiklikleri ve caydırıcı bazı cezaların katkı sağladığını söyledi.
     Karayolları Düzenleme Kanunu ile karayollarındaki yük kontenjanlarındaki sınırlamaların da kazaların azalmasında etkisinin olduğuna değinen Baş, şöyle konuştu:
     ''Ciddi bir takip ve cezaların caydırıcılığıyla kazalar bu konuma gelmiştir. Duble yollar sayesinde kazalar azaldı. Yollarımızın kalitesinin artması ve yasal düzenleme yapmak suretiyle kazalar her geçen gün biraz daha azalıyor. Özellikle ağır vasıtalı araçların anormal yükün dolayı oluşan kazalar çok azaldı. Ağır vasıtalarda bu kaza oranı diğerlerine oranla daha fazla düştü.''
     Baş, duble yolların kalitesini sıcak asfalt yapmak suretiyle artırmak istediklerini dile getirerek, yol güvenliğini tamamlayarak kaza oranlarını da aşağıya indirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
     Bölünmüş yolların sıcak asfalt kaplanmasını 2023 yılına kadar bitirmeyi hedeflediklerine işaret eden Baş, ''Türkiye'de ulaşımda tek bir yerden değil, deniz, hava, demir ve karayolları olmak üzere hepsinde müthiş bir atılım var. 1950'li yıllardan sonra demiryolları tamamen ihmal edilmiş. Aradan geçen sürede bu farkı kapatmak için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Demiryollarının tercih edilip, cazibeli hale getirilmesi için de çalışıyoruz.''
    
     -Hızlı tren ağı-
    
     Baş, Türkiye'nin hızlı tren ağının genişletilmesiyle dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geleceğine dikkati çekerek, yıl sonu itibarıyla İstanbul'dan Ankara'ya hızlı treni ulaştırmış olacaklarını bildirdi.
     İzmir-Bursa, Ankara-Sivas-Erzincan bağlantı hattının da ihale edildiğini dile getiren Baş, ''2023'e kadar Türkiye'de yüzde 70 civarında nüfusun yaşadığı bölgelerde vatandaşlarımız hızlı trenle buluşma şansı yakalayacak'' ifadesini kullandı.
    
     -''Çözüm süreci''-
    
     Çözüm sürecine de değinen Yahya Baş, Türkiye'de barış ortamının sağlandığı sürece ekonomik rahatlama yaşanacağını ve kaynakların ülkenin gelişimi için harcanacağını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Türkiye artık çözüm sürecine girmiştir. Kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek suretiyle Türkiye artık daha güçlü olacak. Ülkede akan kanın durmasını bütün taraflar istiyor. Halkın da talebi bu yönde. Başbakanımız bütün riskleri göze alarak iyi niyetli bir çözüm çalışması başlattı. Bunun sonuçlanmasıyla Türkiye'yi manen ve madden çok güçlendirecektir.''