Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve Kayseri milletvekili adayı Hüseyin Döngel, son 3-4 aydır yaşanan acılarla birlikte Türkiye’de insanların morallerini tamamen bozulduğunu belirterek, ülkenin çok kötü yönetildiğini ve AK Parti hükümetleri dönemlerinin hezimet dolu hikayelerle dolu olduğunu söyledi.

“Türkiye yanıyor, bu güzelim topraklara vatanım diyen herkesin yürekleri parçalanıyor, gelen şehit haberleri yüreklerimizi delip geçiyor” diyen BBP’li Hüseyin döngel, yaşanan acıları, sıkıntıları ve bunların çözümünü şöyle anlattı; “ Gül misali toprağa düşen şehitlerimizin ailelerinin dünyası kararıyor. İşveren de işçi de, çiftçide, memur da, üreten ve tüketen de hayatından memnun değil. Eğitim yerlerde sürünüyor, dış politika ülkeyi karanlık girdaplara çekiyor. Ülke güvenliği tehdit altında, Türkiye karanlık odakların, emperyalist ve yayılmacı güçlerin pençesine düşürülmüştür. İşsizlik, yolsuzluk ve yoksulluk tavan yapmış durumda. Ama ülkeyi yönetenler bu durumdan hiç şikayetçi değil, icraatlarından rahatsızlık duymuyor. Üstüne üstlük sanki bu ülkeyi 13 yıl kendileri yönetmemiş gibi, bu sorunların hepsi 7 Haziran’dan sonra cereyan etmiş gibi AKP'liler, Başbakan 'biz iktidar değiliz', ‘iş başında seçim hükümeti var’ gibi akıl mantık ölçülerine aykırı açıklamalar yaparak kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeye çalışıyorlar.Yahu siz bu milletle alay mı ediyorsunuz. AKP'li olmayan kaç bakan var. Ülkede her alanda baş gösteren olumsuzlukların, yolsuzluğun, yoksulluğun, sansürün, yasaklamaların, terörün mazisi 2002'ye dayanır. 2002 ile 1 Kasım 2015'e kadar bütün olumlu-olumsuz icraatlardan, başarı ve başarısızlık hikayelerinden siz sorumlusunuz. Ey Başbakan, ey AKP sen devletin her türlü maddi ve manevi imkanlarını tasarruf edeceksin fakat her türlü sorumluluktan 'Ben seçim hükümetiyim’ diye kaçacaksın veya olup biten kepazelikleri, sorumsuzlukları birilerine veya kadere havale edeceksin.”

BBP Kayseri milletvekili adayı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bari dini değerlerimizi sorumsuzluklarınıza, bunca vebalinize ortak koşmayın. Bu mantık Türkiye'nin iyi yönetilmediğini izahıdır.Türkiye ne yazık ki çok kötü yönetiliyor, bu kötü yönetim bu ülkeye birçok alanda hezimet dolu hikayeler yaşatmıştır. Dış politikada, eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, tarım ve hayvancılıkta, sanayileşmede, ülke kaynaklarının değerlendirilmesinde, yargıda, medyada, enerji politikalarında bunların çok acı örnekleri var. 13 yıllık AKP iktidarı hemen hemen her bakanlık da hezimet dolu icraatlara imza atmıştır. Bu süreçte ortak akıldan uzaklaşılmış, tüm uyarılara rağmen kulak tıkanmış, yanlışlarında ısrarcı olmuş,hakikatin karşısında eğilmek yerine hakikatin karşısında dikilmiştir.”