Ünal, Kahramanmaraş Valiliği bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Harvard Üniversitesindeki açıklamaları nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özür telefonu aldığını hatırlattı.

Bazı basın kuruluşlarının, açıklamaları çarpıtarak yayınladığını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Maalesef ülkemizde bir kısım basın AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığını öyle bir noktaya getirmiş durumdaki, her konuşmayı bağlamından koparıp, farklı içeriklerle AK Parti karşıtlığı için kullanıyor. Muhalefet yapmak başka bir şey, karşıtlık başka bir şey. Siyasetin muhalefet yapması, basının ise tarafsız olması gerekir. Eğer basın siyaset yapacaksa medyayı bırakıp siyasete girmesi gerek. Joe Biden, Harvard Üniversitesinde yaptığı konuşmada şöyle bir değerlendirmede bulunuyor ve bu konuşma içerik olarak 'Türkiye IŞİD'e yardım etti' anlamında bir açıklama değil fakat bize farklı yansıtıldı. Buna rağmen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı ve özür diledi. Daha da önemlisi Beyaz Saray sözcüsü de Biden'in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığını içeren bir de açıklama yaptı."

Ünal, bazı medya kuruluşlarının konuşmalarını bağlamından kopararak farklı yansıttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı konuları bağlamından koparmamak gerekir. Geçtiğimiz günlerde, ben Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili açıklama yaptım. Yaptığım açıklamada 'Bizim liste kazanmazsa seçim gayrimeşrudur' diye bir ifadeyi kullanmadım. Benim kullandığım ifade şuydu, 'Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun şu anki seçimlerine meşru olmayan bir irade, yani paralel yapı seçimlere müdahale etmesi meşru değildir. Çünkü bu irade meşru değildir. Milletten kaynağını almayan, milletten meşruiyetini almayan hiçbir irade meşru değildir' dedim ama açıklamalar bağlamından koparılarak kullanıldı. Zaten bizim böyle bir bakış açımız olamaz. HSYK anayasal çerçevede yapılan bir seçimdir. Nihayetinde bu seçimlerin sonuçları meşru sonuçlardır. Bunları bağlamından koparmamak lazım."

Bayramlaşma törenine Ünal'ın yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile çeşitli siyasi partilere mensup milletvekilleri, askeri erkan ve kent protokolü katıldı.