MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiklerini bildirdi. CHP ve BDP, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün kabul edilen TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiğini açıkladı.

Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak imzasıyla Meclis'e sunulan ve milletvekillerine yeni haklar tanıyan teklif, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇEKİN TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Grup yöneticilerine 'imzaları çekin' talimatı verdiği bildirildi.

Kılıçdaroğlu'nun, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin CHP Denizli Milletvekili Cihaner ile ilgili verdiği 'davaya zorla getirilmesi' kararına tepki gösterdiği ve "Polis ruhsat sordu diye itibarlarının zedelendiğini söylenler milletvekilinin polis zoruyla mahkemeye götürülmesine ses etmiyorlar. Böyle iki yüzüllük olmaz" dediği ve tekliften imzaların çekilmesini istediği öğrenildi.

AK PARTİLİ CANİKLİ: İMZAMIZIN ARKASINDAYIZ

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden MHP'nin imzasını çekmesine ilişkin, "Biz attığımız imzanın doğru olduğuna yürekten inanıyoruz, yapılan düzenlemelerin doğru olduğuna inanıyoruz... Biz imzamızın elbette arkasındayız" dedi.

BİR GRUP EKSİK OLSAYDI ZATEN SUNAMAZDIK

Canikli CHP ve BDP'nin de imzalarını çektiğini bildirmesinin ardından yaptığı açıklamada, ''Bu tür düzenlemeler mutabakatla olmalı. Bir grubun imzası eksik olsaydı zaten TBMM Başkanlığı'na sunulmazdı. Muhalefet imzasının arkasında durmadı. Biz de durumu değerlendireceğiz'' dedi.