Büyük Birlik Partisi (BBP) Sason İlçe Başkanı Ecevit Bayralı, AK Partili vekillerin Yüce Divan oylaması ile ilgili tek tek itirafta bulunması gerektiğini ifade etti.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 4 eski bakanlarla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Bayralı, “Allah onlara tüm gerçekleri söyletiyor. Bunlar ayetlerle dalga geçti. Artık halkımız bütün gerçekleri görüyor.” dedi. Burhan Kuzu’nun açık açık 4 eski bakanı koruduğuna dikkati çeken Bayralı, şunları söyledi:
“Başbakan benim partimin lideri, bakanlar benim kankam, bir kısmı benim dünürüm, ben bu adamlarla muhalefet olup bakanla niye uğraşayım Allah aşkına. Demek istediğim oğlan bizim kız bizim. Bu cümleleri Burhan Kuzu kullandı. Ve açık açık bakanları koruyorlar. Allahtan korkmaz insanlar bunlar. Bence yüce divan oylamasını AKP’li vekiller tek tek itiraf etmeli. Kim vicdan sahibi kim vicdansız burada anlaşılacak. Ama siyasi hayatlarının son bulacağından korktukları için söylemiyorlar. Biz zaten biliyoruz ki kendi içlerinde kavgalı durumdalar. En kısa zamanda tüm gerçekler gün yüzüne çıkacaktır.”

Meclis'te basılan yolsuzlukla ilgili not defterlerine de değinen Bayralı, "Burada yolsuzlukla ilgili tapeler yer alıyor. 17-25 aralık operasyonlarında gün yüzüne çıkanlar yer alıyor. Bu not defterleri herkesin dikkatini çekti. Bu aslında meclisin şeffaflığa doğru gidişinin göstergesidir. Umarım daha iyi şeyler olacak." dedi.