Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle Dereköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen festivale, 17 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu etkinliğin gelecek yıllarda bölgesel, daha sonra ise ulusal bir organizasyon olarak devam ettirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Adına düzenlenen şampiyonaya katılan eski milli güreşçi Şeref Eroğlu, Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil eden şampiyonlara, kendisini bu organizasyonda yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Yeni yeteneklerin yetişmesi açısından bu organizasyonların önemine dikkati çeken Eroğlu, "Bizler nasıl çim sahalardan yetiştik, ülkemizi gururla, başarıyla temsil ettiysek, inşallah buradaki kardeşlerimiz de 5-10 yıl sonra dünya minderlerinde memleketimizi temsil edecek ve içlerinden bazıları bizlere milli marşımızı dinletecek. Bizim için en büyük gurur budur" dedi.

Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Nazmi Avluca da şampiyonların bu çimlerde yetiştiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, güreş müsabakalarına geçildi. Güreşçilerin kispet yerine kısa şalvar giydikleri müsabakalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 400 sporcunun katıldığı festival, bugün gerçekleştirilecek başpehlivanlık müsabakasıyla sona erecek.

Festivale, Kaymakam Mehmet Türköz ve AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ile bazı şampiyon güreşçiler katıldı.