Çankırı'da 2015 yılı İl Spor Merkezleri açılış töreni gerçekleştirildi. Çocukları ve gençleri spora kanalize etmek, spor yapmalarını sağlayarak bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan ‘İl Spor Merkezleri’ yapılan tören ile açıldı.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda yapılan törene Vali Vahdettin Özcan, sporcu velileri, sporcular ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Törenin açılış konuşması, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız tarafından yapıldı. Yıldız, “Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş amaçları tüm vatandaşlarımızın spor yapmalarını teminen kitle sporunun yaygınlaştırılmasını sağlamak, serbest zamanlarını, işi ve okul dışında geçiren gençliğin spor alanlarına ve faaliyetlerine yönlenmesini sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, yetenekli, başarılı ve gelecek için ümit vadeden sporcuların tespiti ve seçilmesi yönünde çalışmalar yapmaktır. İl Spor Merkezlerimize 2 bin 500’ü aşkın öğrenci müracaat etmiştir ve kayıtlar devam etmektedir." dedi.

56 antrenörün görev yapacağı İl Spor Merkezleri’nde, atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bocce, boks, cimnastik, bedensel engelliler, bilek güreşi, futbol, görme engelliler, güreş, judo, kayak, masa tenisi, özel sporcular , teakwondo, tenis, voleybol ve yüzme dallarında olmak üzere toplam 22 branşta hizmet verecek.