2015 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (Paragliding Word Cup) deneme uçuşları yapılan hazırlıkların ardından gerçekleştirildi.

Çankırı'nın Bayramören İlçesinde gerçekleştirilen hazırlık uçuşlarına yaklaşık yüz pilot katıldı. Renkli görüntülere sahne olan uçuşlar hava şartlarının elverişli olması durumunda yarın başlayacak.

Hazırlık uçuşları hakkında bilgi veren organizasyon sorumlusu Tahsin Tekin, “2015 dünya kupası hazırlık yarışması Türkiye Bayramören’de yapılmaktadır. Bu yarışma bizim Çankırı havacılık kulübü olarak düzenlediğimiz 6. Dünya Kupası yarışmasıdır. Dünya Kupası yamaç paraşütünde dünyanın en önemli yarışma organizasyonudur. Bu yılda Türkiye’de sadece Çankırı Bayramören’de düzenlenmektedir. 2015 yılında Türkiye’de yapılan en önemli yarışmadır. Bugün çeşitli ülkelerden yüz kadar yarışmacı pilot arkadaşımız kısım, kısım gelmeye başladı. Kayıtlarını yapıyoruz. Bunu da antrenman uçuşları takip edecek. Yarışmamız 22-28 tarihleri arasında yapılacak. Bu süre içerisinde uçtukları mesafelere ve zamana göre değerlendirmeler yapılıp pilot sıralaması yapılacak. Türkiye rekorları Bayramören’de kırılmıştır. Ümit ediyorum hava şartlarının müsaade etmesi ile bu yarışmanın iyi geçmesi durumunda ana yarışmayı da Bayramören’de yapma olasılığımız daha yüksektir.” ifadelerini kullandı.