Efsane Kazak boksör Gennady Golovkin'in yeni rakibi Dominic Wade oldu. Gennady Golovkin - Dominic Wade boks maçı ne zaman hangi kanal yayınlıyor?..... Türkiye saati ile 04.00da yapılacak maçı NTV Spor canlı olarak yayınlayacak...

Efsane Kazak boksör Gennady Golovkin'in yeni rakibi Amerikalı Dominic Wade oldu. Golovkin yenilgisiz rakibi ile 24 Nisan 2016 Pazar sabahı karşılaşacak... Türkiye saati ile 04.00'da yapılacak maçı NTV Spor canlı olarak yayınlayacak. Golovkin'in antrenörü Abel Sanchez, bu sene Golovkin'in Canelo ile karşılaşacağına inanmadığını, 2017'den önce bu maçın gerçekleşmesini beklemediğini belirtti. Canelo'nun Amir Khan maçından sonra Golovkin'in karşısına çıkmaması durumunda WBC'nin kemerinin Canelo'dan geri alınması bekleniyor. Fakat Canelo'nun en son Cotto maçına kadar WBC'nin CaneloR'ya Khan maçı hakkını da vermeyeceği, Canelo'dan ilk maçında Golovkin'in karşısına çıkmasını isteyeceği açıklamıştı. Bu sebeple Canelo'nun Khan'dan sonra bir kez daha Golovkin'le karşılaşmak istememesi halinde WBC'nin kemeri geri alıp almayacağı sorusu gündemde kalmaya devam ediyor. Bu sebeple bir B planı üzerinde çalışan Golovkin cephesi, Wade maçından sonra muhtemelen yaz sonunda yapacakları karşılaşmada ringe Canelo veya Billy Joe Saunders gibi bir şampiyonu çıkarmamaları halinde 3. bir aday üzerinde çalıştıklarını açıkladı.  

HABER FOTO GALERİ


Golovkin'in bu maçta olası rakibinin ise Amerikalı efsane Bernard Hopkins olduğu öğrenildi. Son maçına hafif ağır sıklette çıkan ve Sergey Kovalev'e puanla kaybeden Hopkins'in de Golovkin'in karşısına çıkmaya hevesli olduğu, son bir maç yapıp boksa veda edecek olan Bernard'ın orta sıklette olmasa bile Golovkin için süper orta sıklete (76) inebileceğini deklare ettiği bildirildi.  Golovkin'in promotörü Tom Loeffler de, Hopkins'in son derece ilgi çekici bir rakip olduğunu ifade ederek, şartlar oluşursan Golovkin vs Bhop maçını organize etmekten keyif alacağını açıkladı.