Bu yıl 51.'si gerçekleştirilecek Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun basın lansmanı, Çırağan Palace Kempinski Otel Balo Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun yanı sıra Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı Bünyamin Bozgeyik, Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, Salcano Bisiklet Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayra Akgül, Vestel Genel Müdürü Ergün Güler ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç toplantıda hazır bulundu.

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Emin Müftüoğlu, 51.'si gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için yeni bir heyecan içinde olduklarını belirterek, "Tur, 50 yılı bitmiş yüzyılın ikinci yarısında günden güne ivme kazanmış, belki de yüzüncü yaşında dünyann bir numarası olacak şekilde ilerliyor. Bu turun buraya gelmesi, cumhurbaşkanlığının himayesinde olması ve herkesin katkısıyla olmuştur. Bu tur spor organizasyonu olduğu kadar bu ülkenin bir markası haline geldi. Pro Tour yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu tur, sadece tanıtım değil ülkede sporu ve obziteye karşı hareketleri de gündemde tutuyor. Yol bisikletinde tekrar olimpiyatlara gitmeye çalışıyoruz. Hedefimiz 2020 olimpiyatlarına katılmak. " ifadelerini kullandı.

TUR için Türkiye'yi temsil edecek takımlardan Torku Şekerspor'a başarılar dileyen Başkan Müftüoğlu, Şekerspor'un derece yapacağına inandığını söyledi.

İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ise İstanbul'un birçok sportif organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getirerek, bu organizasyonlardan en çok Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun kendilerini daha fazla onurlandırdığını belirtti.

TUR'un son etabı olan İstanbul - İstanbul için geçen yıllara oranla biraz daha zor bir organizasyon olacağını anlatan Mercan, ancak organizasyonda görev alacak birimlerle dün bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Mercan, TUR'un ülke tanıtımında büyük bir katkı sağlayacağını, olimpiyatlara katılma noktasında da artılar getireceğinin bilincinde olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da sporun birleştirici dilinden bahsederek, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun her geçen gün büyüyerek, Türkiye'nin uluslararası tanıtımını sağladığını dile getirdi.

2015 TUR

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan turda, her biri 8 sporcudan oluşan 21 profesyonel bisiklet takımında 168 bisikletçi pedal çevirecek.

İtalya'dan 5, Belçika'dan 4, Avustralya ve ABD'den 2'şer, Kolombiya, Fransa, Kazakistan, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya ve ev sahibi ülke takımı olarak Türkiye adına birer takım organizasyonda yer alacak.

Alanya'da 26 Nisan Pazar günü başlayıp 8 gün boyunca Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca devam edecek rekabet, 3 Mayıs Pazar günü İstanbul'da sona erecek.

TUR 2015 PARKURU

1. Etap: Alanya - Alanya 145 KM 26 Nisan
2. Etap: Alanya - Antalya 182 KM 27 Nisan
3. Etap: Kemer - Elmalı 163 KM 28 Nisan
4. Etap: Fethiye - Marmaris 132 KM 29 Nisan
5. Etap: Muğla - Pamukkale 160 KM 30 Nisan
6. Etap: Denizli - Selçuk 184 KM 1 Mayıs
7. Etap: Kuşadası - İzmir 165 KM 2 Mayıs
8. Etap: İstanbul - İstanbul 121 KM 3 Mayıs