Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'ihtiyar delikanlı' ismi ile bilinen 76 yaşındaki bisiklet tutkunu Necmi Çayırlı, günlük 80 kilometre pedal çeviriyor.

Uzun yıllar Hollanda'da yaşadıktan sonra emeklilik sonrası Manavgat'ın Kızılot mahallesine yerleşen bisiklet tutkunu Necmi Çayır, Antalya'nın 550 kilometre kıyı uzunluğunda bulunan ilçeleri Gazipaşa'dan Kaş'ın en uç sınır bölgesi Kınık mahallesine kadar pedal çevirerek gezdiğini söyledi. 65 yıldır bisiklete bindiğini ve arazi şartlarına göre 4 bisikletinin olduğunu belirten Çayırlı, bütün işlerini araca binerek gitme yerine pedal çevirerek ulaştığını kaydetti.

Günlük 70 ile 80 kilometre arasında pedal çevirdiğini vurgulayan Çayır, "Hollanda'da yaşadığım süre içinde bisikletimle pedal çevirerek tüm Avrupa ülkelerini gezdim. Bisikletsiz bir hayat düşünemiyorum. 65 yıldır bisiklete binme heyecanımı hiç kaybetmedim. Bisikletle gezmeyi çok seviyorum. Antalya'nın 19 ilçesini bisikletle tur atarak dolaştım. Formumu günlük 80 kilometre pedal çevirerek koruyorum." diye konuştu.