Türkiye’nin ilk kamplı uzun bisiklet turu olan Gökova Bisiklet Turu, bu yıl 9. kez bisikletseverleri biraraya getirmeye hazırlanıyor. Muğla Bisiklet Derneği tarafından 15-19 Mayıs 2015 arasında düzenlenecek tur, yurtdışından da büyük ilgi görüyor.

9. Gökova Bisiklet Turu, Muğla Belediye Kültürevi önünden, 15 Mayıs Cuma günü start alıyor. 19 Mayıs akşamüzeri Akyaka’da sona erecek tur kapsamında, beş gün boyunca bisikletle 300 km, yolculuk edilecek. Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum, Ören ve Akyaka’yı kapsayacak rota boyunca bisikletseverler, kamp yapma olanağı da bulacak.

Bu seneki, başlangıçtan bu yana en yüksek katılımın sağlandığı tur olacak. Bu yıl da Gökova Körfezi'nin etrafında saat ibresi yönünde düzenlenecek. Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, feribotla Bodrum, Ören ve Akyaka rotası takip edilecek. Bütün parkur stabilize asfalt yollardan oluştuğu için rota, birçok bisiklet türüne de uygun. Bisiklet turu, Gökova'nın bisiklet turizmine elverişliliğine dikkat çekmek amacıyla 2007'den bu yana düzenleniyor. Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Dr. Bilge Kağan Uzun, bu yıl 300’ü aşkın yerli ve yabancı katılımcının yer alacağı tur hakkında şunları söyledi: "Her yıl katılımın artarak devam ettiği turumuzun bu yıl dokuzuncusunu düzenliyoruz. Oldukça keyifli geçeceğini umduğumuz bu turda, beş gün boyunca unutulmaz bir rota izleyeceğiz. Bu keyifli etkinliği gerçekleştirirken bisiklet sporunun yaygınlaşmasını sağlamayı ve bisiklet kullanmak için gereken altyapının arttırılmasına dikkat çekmeyi umuyoruz.” dedi.