İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, güzel bir yola çıktıklarını belirterek Gençlerbirliği karşısında önemli bir eşik döndüklerini dile getirdi.

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3 - 1 mağlup eden İstanbul Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "İyi bir futbol takımına karşı oynadık. Maçın iki takım için de sıkıntılı geçeceğini tahmin ediyorduk. Rakibin analizini yaptığımızda top bizdeyken blokların arasında oyuncularımızı buluşturmak bizim için son derece önemliydi. Bunu zaman zaman yaptık. Top rakipteyken rakibe uzak kalan top bizdeyken ağır oynayan bir görüntümüz vardı, özellikle ilk yarıda. İkinci yarıda bu anlamda devreye girdik. Rakibin kenar bekleri son derece oyuna istekli çıkıyorlardı, yediğimiz gol de buradan kaynaklandı. Ondan sonraki bölümde oyuna giren oyuncularımın inanılmaz derecede katkıları oldu." şeklinde konuştu.

Maçın son dakikalarında 3 gol bulmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Abdullah Avcı, "Avrupa kupası hedefine giderken milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirmek adına kazanmak son derece önemliydi. Belki seyir zevki açısından arada olan bir maçtı. Ama her iki takım oyuncularını da kutluyorum. Çıktığımız bu yol güzel bir yol. Onun için önemli bir eşik döndük, oyuncularımı tebrik ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.