İSTANBUL (AA) - Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında sahasında Abdullah Gül Üniversitesi'ni 71-63 yenmesine rağmen ilk karşılaşmadaki 11 sayılık fark nedeniyle elenen Beşiktaş'ın başantrenörü Ömer Buharalı, yaptıkları mücadelenin hakkının tur olduğunu söyledi.

BJK Akatlar Arena'da yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buharalı, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek, "Bizden kadro ve rotasyon olarak daha zengin bir takıma karşı gayet iyi oynadık. Geri düştük, yılmadık ve geri geldik. 12 sayı farkı da bulduk. Bu kadar mücadelenin hakkı turu geçmekti diye düşünüyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Gerçekten çok inançlı ve takım gibi oynadılar" diye konuştu.

- Abdullah Gül Üniversitesi cephesi

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı ise turu geçmelerine rağmen mutlu olmadığını ve son periyotta oynadıkları basketbolla turu geçmeyi hak etmediklerini söyledi.

Avcı, kötü savunma yapmalarına rağmen turu geçtikleri için şanslı olduklarını vurgulayarak, "Turu geçtik ama mutlu değilim. Son periyotta oynadığımız basketbolla turu geçmeyi hak etmedik. Beşiktaş değerli bir takım. Bu maçlarda önemli olan kendi yapmanız gerekenleri yapabilmenizdir. Takımımı hiç bu kadar kötü görmedim. Kaybetmek için çok zorladık. Bu basketbol bundan sonrası için yetmez. Beşiktaş'ı mücadelesinden dolayı kutluyorum. Bizden daha akıllı, agresif ve istekli oynadılar" ifadelerini kullandı.