PTT 1. Lig’de zirve iddiasını sürdüren Adana Demirspor’un Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, takımın yönetimin, teknik kadronun taraftarın ve basının ‘birlik ve beraberlik’ içerisinde hareket etmesiyle bir yere yere gelebileceğini söyledi. Genç futbolculardan oluşan bir ekibe sahip olduklarını belirten Gülcan, bütçeleri daha güçlü olan kulüplerin şu anda konumlarını yakalayamadığını kaydetti. Gülcan, “Buda gösteriyor ki ‘birliktelik’ olduğunda çok iyi şeyler yapabileceğimizin en büyük göstergesi.” dedi.

Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tamer Gülcan, mavi-lacivertli ekibin Adanaspor derbisinde ikinci yarıdaki iyi oyunuyla çok önemli bir üç puan aldığını hatırlattı. Takım içinde çok güzel bir birliktelik atmosferinin oluştuğunu dile getiren Gülcan, “Futbolcularımız birlikte doğum günlerini kutlamaya başladı. Tesisin içerisinde sürekli Adana Demirspor konuşuluyor. Samet Aybaba ve Ünal Karaman hocalarımız da başarı için devamlı oyuncularla görüş alış verişinde bulunuyor.” diye konuştu. Pazar günü deplasmanda oynanacak Antalyaspor maçı hazırlıklarına devam ettiğini ifade eden Gülcan, bu önemli karşılaşmaya ‘final’ anlayışı ile yaklaştıklarına değindi.

Kalan 11 maçın hepsine ‘final’ havasında hazırlandıklarına dikkat çeken Gülcan, şöyle devam etti: “Antalyaspor, Osmanlıspor ile bizim iki önemli rakibimiz. Sıralamada bu iki takımdan alacağımız puanlar bizi daha rahatlatacaktır. Dolayısı ile bu maça daha farklı bir motivasyonla çıkıyoruz. İnşallah bir mani olmadığı takdirde Antalya’dan iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz. Çok önemli bir projemiz var. Başkan Vekili Ümit Onatça’nın önderliğinde hazırlanan ‘1940 paketle’ ilgili de iyi dönüşler aldık. Bu projeyi sürekli sıcak tutmak istiyoruz. Çünkü bu Adana Demirspor’un önünü açacak bir proje.” Kulübün hiçbir gelirinin olmadığını ve imkansızı yönettiklerini belirten Gülcan, doğru yönetilmesi halinde daha iyi bir noktaya gelebileceğini sözlerine ekledi.

‘İŞİN MADDİ TARAFI TOZPEMBE DEĞİL’
Adana Demirspor Başkan Vekili Ümit Onatça da ‘1940 projesini’ sürekli gündemde tutmak istediklerini aktardı. Konuşmalarında bir çok şeyi tozpembe gösterdiklerini ancak işin maddi tarafının öyle olmadığının altını çizen Onatça, “Bu kadar sıkıntılar varken birden bire ne oldu da her şey düzeldi, denilebilir. Hayatın içerisinde olan herkes böyle bir şeyin çok kolay olmayacağını bilir. Dolayısı ile işin maddi tarafını zor şartlarda yürütüyoruz. Hiç geliri olmayan bir yeri yönetiyorsunuz. Her ne kadar belediyemizden destek alıyor olsak da bu katkı şuanda yaptığımız harcamaların yarısı kadardır. Dışarıdan yağıyor gibi gözükebilir; fakat öyle bir şey yok. Keşke böyle bir şey olsa da bizler de burayı daha rahat yönetebilsek. Bu yüzden bu paketin üzerinde duruyoruz. Bunun için Cuma günü Vali Mustafa Büyük ile görüşerek, bütün kesimlerle görüşmenin startını vermiş olacağız. Bu proje başarılı olursa, önümüz açılacaktır.” şeklinde konuştu.

‘ÖLÜP ÖLÜP DİRİLİYORUZ’
Önlerinde çok önemli maçlar nedeniyle kaynayan bir kazanın içinde yer aldıklarını bildiren Onatça, zorlu ligde her takımın diğerini yenebilecek güçte olduğuna dikkat çekti. Bir Demirspor klasiği olarak hiçbir maçı kolay alamadıklarına işaret eden Onatça, her hafta ‘ölüp ölüp dirildiklerini’ vurguladı. Gazetecilerin sorusu üzerine Onatça, bu sezon 12 milyon 400 bin TL harcama yaptıklarını açıkladı. Onatça, “Büyükşehir Belediyesi 2 milyon lira, 1 milyon 50 lira TEMSA, sponsorluk anlaşması yapılan bir firma 1.5 milyon lira bütçeye destek sundu. Bunun dışındaki harcamalar yönetim tarafından karşılandı. Tahmini olarak bir 8 milyon lira kaynakla ile toplamda 21 milyon lira harcama öngörüyoruz.” bilgisini verdi.