Galatasaray Futbol AŞ Sorumlusu Ali Dürüst, yarın yapılacak Kulüpler Birliği ve TFF toplantılarında Galatasaray Kulübü olarak liglerin bir hafta komple ertelenmesini önereceklerini söyledi.

Sarı kırmızılı takımın sahasında Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dürüst, "Bugün bir maç oynadık ama dünkü olay maçın önüne geçti. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun ama bu Fenerbahçe'den öte Türk futbolunun meselesi. İnşallah hep beraber bunu çözeceğiz. Tekrar İnşallah futbola döneceğiz. Bu maça gelecek olursak dediğimiz gibi zor ve önümüzde daha da zor maçlar var. Bu maçın biraz sonu heyecanlı oldu. Ama üç puanı aldık." dedi.

Kulüpler Birliği'nin yarın yapacağı olağanüstü toplantı ve liglerin bir hafta ertelenmesi konusunda ise Dürüst, "Kulüpler Birliği'nin toplanacağını yeni öğrendik biz de. Kulüpler Birliği Başkanı ile görüştüm. Tabi bu Fenerbahçe olayı değil Türk futbolunu ilgilendiren bir olay. Dolayısıyla yarın da bir toplantı olacak. Toplantıda bizim önerimiz ligleri bir hafta komple erteleme olacak. Çünkü bu mesajı kamuoyuna vermemiz lazım. Bu artık takımın ötesinde bir sıkıntı. Sıkıntıyı hep beraber yaşayıp kamuoyuna bu mesajı vermemiz lazım. Biz bütün liglerin ertelenmesine sıcak bakıyoruz. Hem rekabeti ortadan kaldırmasın hem de kamuoyuna bir mesaj vermiş olalım. Olayların bu seviyeye gelmesi bugünün işi değil. Hepimize mesuliyet düşüyor. Can kaybı olabilirdi olmadı teselli tarafı bir tek o. Bundan bir nasihat çıkarmamız lazım. Hepimize görevler düşüyor. Elbirliği ile bunu önleyeceğiz." diye konuştu.