Uluslararası Basketbol Akademisi (UBA) ve Amerikan Kolej Sporları Birliği (NCAA) işbirliğiyle gerçekleştirilen kolej basketbol seçmeleri başladı.

ABD'deki Missouri, Texas AM, San Diego, South Carolina, South Florida, Indiana, Baylor, Iona ve West Oaks Prep üniversitelerinden antrenörlerin eşliğindeki seçme maçları Ankara Turgut Özal Üniversitesi Spor Salonu'nda yapıldı.

Uluslararası Basketbol Akademisi (UBA) ve Amerikan Kolej Sporları Birliği (NCAA) ortaklığı ile Türkiye'nin ilk 'kolej basketbolu seçmeleri' Turgut Özal Üniversitesi'nde yapıldı. Turgut Özal Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleşen organizasyonda Amerika'dan birçok koç ve oyuncu keşfetme ekipleri geldi.

UBA yetkisi Adin Adinoviç, Türkiye'de ilk kez böyle resmi bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. artık Amerikan koçlarından Türkiye'ye gelmeye başladığını ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Adinoviç, "Türkiye'de basketbol en üst seviyede alt yapı olarak. Fakat NCAA bakıldığından bir ya da iki oyuncu oynuyor sadece. Yeterince tanıtım olmadığı ve böyle bir şans bu çocuklara tanınmadığı için o tarafta bu gençler yer bulamıyor. İnşallah bugün bu buzu kırdık ve bugünden itibaren bir çok oyuncu artık gururla NCAA'da Türkiye bayrağını taşıyacak." diye konuştu.

İlk defa bir şey yapıldığı zaman inanılmaz zorluklar olduğunu ifade eden Adinoviç, "Ama bu tatlı zorluklar. Bu Avrupa'da çoğu kez yapıldığı için bize de daha çok Avrupa'dan gelmek isteyen oyuncular vardı. Bugün bile 4-5 ülkeden gelen oyuncular var. Türkiye'de yapıldığı için ve Türkiye'nin tanıtımını yapmak için biz bunu Türkiye'de daha çok organize etmek istedik. İstanbul ve Ankara'da düşündüğümüz kapasiteye ulaştık. Bu da bize mutluluk ve gurur verdi." şeklinde konuştu.

Turnuva kapsamında seçilen oyuncular Amerika'ya götürülecek ve orada eğitim ve basketbol bursu ile kendilerini daha iyi bir gelecek sağlayacak. Ayrıca NCAA Türkiye Organizasyonunu gerçekleştiren UBA Events şirketi, Seçmeler kapsamında seçilen oyuncuları NBA Yaz Ligi'nde oynatacak.

Atlanta'da gerçekleşecek yaz liginde oynayacak olan takım, Avrupa'dan NBA'e giden ilk takım olma özelliğini taşıyacak. Yazın ise dünyaca ünlü koç ve oyuncuların katılımı ile Türkiye'de 1000 kişiye yakın bir organizasyon gerçekleştirecek. Söz konusu okullardan Charles Barkley (Auburn), Michael Jordan'ın oğulları Jeffrey ve Marcus (Central Florida), Norris Cole (Cleveland State), Stephen Curry (Davidson), Jeff Ruland (Iona), Linas Kleiza (Missouri), Geoff Petrie (Princeton) ve DeAndre Jordan (Texas A&M) gibi sayısız yıldız yetiştiren Üniversitelerin koçları Türkiye'de geldi.