Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Andırın'da, Uluslararası Güreş Turnuvası düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra, Azerbaycan ve Gürcistan'dan 36 sporcu katıldı.

Andırın Kaymakamı Alper Çifci,  karşılaşmalar öncesi yaptığı konuşmada, ata sporu olan güreşin Türk milletine bırakılan en büyük miraslardan biri olduğunu belirterek, "Güreş ile insanlar enerjilerini ve akıllarını bir arada geliştirme imkanına kavuşturmaktadırlar. Bunu sağlayan ise spora olan tutkunun ve kültürün geliştirilmesidir" dedi.

Belediye Başkanı Baki Tezcan ise Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Andırın'da, düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Güreş bizim ata sporumuz olmakla beraber, iliklerimize, kemiklerimize ve genlerimize işlemiş bir spordur. İlçemizde de böyle bir etkinliğin yapılması ilçemiz gençleri için güzel bir örnek oldu" ifadesini kullandı.

3 ülkeden 36 sporcunun mücadele ettiği turnuvada 7 sıkletteki müsabakalarda Türkiye takım halinde birinci oldu.  Gürcistan ikinci, Azerbaycan da üçüncülük elde etti.

Dereceye giren sporculara ödülleri katılımcılar tarafından verildi.